Izvor: eKapija | Sreda, 05.12.2018.| 10:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novogodišnja žurka u Beogradu trajaće tri dana

(Foto: marchevcabogdan/shutterstock.com)
Beograđani i gosti prestonice dočekaće 2019. godinu uz Bajagu i instruktore, Harisa Džinovića, Sašu Kovačevića i Dejana Petrovića koji će nastupiti 31. decembra ispred Narodne skupštine. Dan ranije, tačnije 30. decembra na istom mestu nastupiće Rudimentarl, SARS i britanski sastav Stereo MC's, saopšteno je u Skupštini grada na zvaničnom predstavljanju programa "Beogradske zime".

Muzički program planiran je i za 1. januar, kada će se od 14 sati predstaviti Saša Sedlar koncertom klasične muzike, dok se uveče očekuju nastupi Raste, Gramofondžija, Senidah i Disciples. Beogradskoj publici će se u okviru programa Beogradske zime predstaviti i Neverne bebe, Lena Kovačević, kao i mnogi drugi izvođači. Za ljubitelje klasične muzike biće organizovani koncerti u Sava centru.

Manifestacija "Beogradska zima" ove godine se održava pod sloganom "Zaokruži Beograd", i trajaće sve do 31. januara 2019. Srpska prestonica ni ove godine nije zaboravila na najmlađe, pa će biti organizovane brojne manifestacije, kao što su "Trg bajki" ispred Ustanove kluture Vuk Karadžić, zatim "Trg otvorenog Srca" i "Božićno seoce" ispred Hrama Svetog Save.

Tradicionalno, biće organizovani i bogati sadržaji na Trgu Nikole Pašića. Organizatori su najavili početak rada klizališta na 1.200 m2, koje će biti upotpunjeno sankalištem 15. decembra, kada će nastupiti sastav Neverne bebe.

Ove godine će prvi put biti organizovan bioskop na otvorenom - Open air cinema na platou na Slaviji, gde će biti prikazane projekcije domaćih i stranih filmova. Tako će 30. decembra u 22 sata biti prikazan film "Kralj Petar Prvi", a u ponoć "Predator" u 3D varijanti. U novogodišnjoj noći ljubitelji filma moći će da pogledaju "Južni vetar" u 22 sata, sat posle ponoći biće prikazana "Boemska rapsodija", a u 3 sata "Everybody knows". Filmovi "Ko to tamo peva (21 sat), "Ad Astra" (23 sata) i "Bumblebee" (1 sat) biće prikazani 1. januara.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.