NavMenu

Raspisani tenderi za izgradnju kuća poljoprivrede u Beranama i Pljevljima

Izvor: eKapija Utorak, 16.04.2024. 14:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Romolo Tavani/shutterstock)Ilustracija
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je tendere za gradnju u Beranama i Pljevljima.

projekte finansira Svjetska banka kroz Drugi program institucionalnog razvoja i jačanja poljoprivrede.

Za gradnju kuće poljoprivrede tender je otvoren do 4. juna (detaljnije OVDJE), a za izgradnju u Beranama do 5. juna (detalji OVDJE).

Ovo je drugi put da se raspisuje tender za izgradnju kuće poljoprivrede u Beranama - prvi je bio raspisan u februaru.

Prema ranijim najavama, Crna Gora će imati šest regionalnih kancelarija za razvoj poljoprivrede - u Bijelom Polju (koja je već otvorena), zatim u Podgorici, Nikšiću, Pljevljima, Baru i Beranama. Ove investicije realizovaće se uz podršku sredstava iz MIDAS 2 projekta.

Kada je riječ o Kući poljoprivrede u Beranama, u informaciji koju je ranije usvojila Vlada navedeno je da je potreba za prostorom definisana na oko 400 m2 neto površine, a budžet je procijenjen na 600.000 EUR. Ovaj budžet odnosi se na troškove izrade idejnog i glavnog projekta i nadzorne radove na građevinskim radovima, reviziju glavnog projekta, izvođenje građevinskih radova na objektu površine 400 m2 neto, tj. 500 m2 bruto, uređenje terena površine do 400m2 koje podrazumijeva formiranje parkinga, saobraćajnih priključaka i pristupnih puteva i opremanje regionalne kancelarije sa namještajem i IT opremom.

- Ovaj poslovni prostor bi se iskoristio za smještaj državnih institucija i službi koje imaju svoje ispostave u Beranama, a koje nemaju trajno riješeno pitanje poslovnih prostora, kao i lokalne poljoprivredne službe. Izgradnjom prostora trajno bi se riješio problem smještaja državnih i lokalnih poljoprivrednih službi i eliminisali troškovi zakupa. Sve lokalne i regionalne poljoprivredne službe bile bi na jednom mjestu, što bi bilo od velikog značaja za poljoprivrednike i omogućilo im da lakše i brže ostvare svoje zahtjeve i dođu do potrebnih informacija - pojašnjeno je ranije.

Vlada je saglasnost za ovaj projekat dala još na ljeto 2021. godina, a tada je saopšteno da je rok za završetak radova proljeće 2023. Međutim, to se nije desilo, već je u aprilu ove godine, sekretar opštinskog Sekretarijata za poljoprivredu Božo Premović kazao je da očekuje da kamen temeljac bude položen u septembru.

Još u decembru 2022. najavljeno je da se očekuje da uskoro bude raspisan tender za Kuću poljoprivrede u Pljevljima.






Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija

U Bijelom Polju planirana izgradnja VE Korita - Na 162 ha biće 11 vjetrogeneratora ukupne instalisane snage 72,60 MW

U bjelopoljskom naselju Korita predviđena je izgradnja vjetroelektrane ukupne instalisane snage 72.60 MW. To se može vidjeti u predlogu urbanističko-tehničkih uslova za izradu tehničke dokumentacije koji su objavljeni na sajtu Vlade, a u cilju realizacije ove investicije. Zahtjev su podnijele podgoričke kompanije Vjetro park Korita, Sistem-MNE i PerMonte. Ukupa površina lokacije na kojoj je predviđena gradnja vjetoparka je cca 162 ha. -

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.