NavMenu

Infrastruktura željeznice Srbije dobila deset defibrilatora od kineske kompanije Majndrej

Izvor: eKapija Petak, 22.03.2024. 09:31
Komentari
Podeli
Prvi aparat biće potavljen u Prokopu (Foto: Dejan Aleksić)Prvi aparat biće potavljen u Prokopu
Infrastruktura željeznice Srbije dobila je donaciju od 10 defibrilatora od kineskog proizvođača ovih aparata, kompanije Majndrej. Prvi aparat će biti postavljen u Prokopu, a zatim i u željezničkim stanicama Novi Sad i Subotica. Željezničke stanice na brzoj pruzi biće prvi željeznički objekti u našoj zemlji, i među prvim javnim objektima u Srbiji, u kojima će biti postavljeni ovi aparati, saopštili su iz Infrastrukture željeznice Srbije,

Riječ je o aparatima za primenu mera oživljavanja kod naglog zastoja srca, koji će biti raspoređeni duž brze pruge Beograd – Novi Sad – Subotica. Ovu donaciju Infrastruktura željeznice Srbije obezbijedila je u saradnji sa Crvenim krstom Srbije, a ukupna vrijednost donacije iznosi oko 1,3 miliona dinara. Infrastruktura željeznice Srbije u akciju je uključila i Zavod za zdravstvenu zaštitu željezničara.

Milutin Milošević, izvršni direktor Infrastrukture željeznice Srbije ukazao je da će ova donacija doprinijeti i povećanju bezbjednosti putnika i korisnika usluga na ovoj dionici.

Generalni menadžer Majndreja Hong Cao izjavio da ovi uređaji obezbjeđuju osnovne mjere zaštite putnika.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.