NavMenu

Moguća saradnja POSCO grupe i EPCG - Korejski gigant zainteresovan za Željezaru

Izvor: eKapija Utorak, 16.01.2024. 14:19
Komentari
Podeli
(Foto: Google Earth/Printscreen)
Predsjednik Vlade Milojko Spajić razgovarao je na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu sa potpredsjednikom POSCO grupe Lijem Džejvanom. Jedna od tema o kojoj je bilo riječi jeste i nikšićka Željezara, a kompanija je pokazala interesovanje za nastavak komunikacije po pitanju potencijalne saradnje sa Elektroprivredom (EPCG).

Kako je saopšteno iz Vlade, Spajić je prezentovao investicione prilike i kazao da Vlada nizom reformi nastoji da osigura predvidivost poslovnog ambijenta kao i pravnu sigurnost.

- Nizom planiranih reformi unaprjeđujemo biznis ambijent kako bi u saradnji sa kredibilnim investitorima dali puni zamajac našoj ekonomiji - poručio je Spajić.

Predsjednik Vlade je predstavio je i plan razvoja mreže autoputa, željeznica, aerodroma i Luke Bar do 2030, za koje je iskazan interes od strane POSCO imajući u vidu da će, kako su istakli, uz značajne investicije, ići i velika potražnja za čelikom.

Na sastanku je bilo riječi o ulaganjima u Željezaru Nikšić, a Posco grupa je iskazala interesovanje za nastavak komunikacije po pitanju potencijalne saradnje.

(Foto: Vlada Crne Gore)
Džejvan je kazao da POSCO korišćenjem najmodernijih tehnologija posvećen i obnovljim izvorima energije.

- Svjedoci smo eksponencijalnog razvoja Koreje 80-ih i 90-ih godina, i bili samo krucijalni dio velikog investicionog ciklusa u korejsku infrastrukturu - poručio je on.

Na sastanku je dogovoreno da timovi iz Crne Gore i Koreje razmotre dalje korake i potencijalnu saradnju između korejskog giganta i EPCG.

U vlasništvu Posco Group je jedna od najvećih čeličana u Južnoj Koreji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.05.2024.  |  Vijesti

Akcija limitiranih cijena do kraja juna, na listu dodati i domaći proizvodi

Akcija ograničenih cijena na četiri osnovna proizvoda biće produžena do kraja juna, saopštio je ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj. Kako je naveo, osnovnim prizvodima koji su i do sada bili obuhvaćeni akcijom dodata je i lista domaćih proizvoda. - Akcija će trajati mjesec dana, a nakon toga ćemo, u odnosu na reakcije trgovaca i potrošača, razmotriti nove mjere, odnosno nastavak akcije - kazao je Đeljošaj. Prema njegovim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.