NavMenu

Kreću komercijalne vožnje žičarom od Kotora do Lovćena - Sve što treba da znate

Izvor: eKapija Nedjelja, 13.08.2023. 10:23
Komentari
Podeli
(Foto: Kotor Cable car)
Komercijalne vožnje žičarom Kotor-Lovćen počeće u ponedeljak, 14. avgusta, a prvo penjanje obaviće se u 10 sati, objavljeno je ranije iz kompanije Kotor Cable Car.

Već od utorka, prva vožnja, odnosno prvi uspon sa stanice Dub biće u 9 sati ujutru, a poslednji u 20.30. Poslednje spuštanje sa stanice Kuk na Lovćenu biće u 21 sat. Karte za vožnju mogu se kupiti unaprijed online, ili na biletarnicama na Donjoj stanici Dub.

Donja, odnosno početna stanica Dub udaljena je svega 200 m od putnog pravca Budva - Tivat, u neposrednoj blizini ulaza u drumski tunel Vrmac, dok je od aerodroma Tivat udaljena svega 5 kilometara. Ukoliko do žičare dolazite automobilom, obezbijeđen je parking prostor na Donjoj stanici koji može da primi 300 automobila i 50 autobusa.

Na sajtu kompanije navedeno je da su na početnoj stanici obezbijeđeni i dodatni sadržaji kao što su Tasting bar-Stanica, Booka gelato, Bokeljska suvenirnica i poslastičarnica La parisiene.

Nakon 11 minuta vožnje žičarom stiže se do stanice Kuk i Nacionalni park Lovćen. Nedaleko od stanice otvoren je i kafe-restoran pod brendom Forza QK, gdje gosti mogu da odmore i uživaju u pogledu.

Ako govorimo o cijenama, za vožnju žičarom u jednom smjeru za odrasle je potrebno izdvojiti 13 eura, dok je cijena povratne ulaznice 23 eura. Cijene dječijih karata su značajno niže, pa vožnja žičarom u jednom smjeru košta 7 eura, odnosno 12 eura za oba smjera. Za djecu mlađu od dvije godine predviđena je gratis vožnja. Povoljnosti su definisane i za OSI, pa će cijena karte u jednom smjeru iznositi 7 eura, odnosno 12 eura za oba pravca.

Kako je ranije saopšteno iz kompanije, zahvaljujući strateškom partnerstvu sa Crnogorskom komercijalnom bankom koja je pružila finansijsku podršku izgradnji žičare Kotor - Lovćen, njihovim klijentima biće omogućene povoljnosti prilikom kupovine karata.

Takođe, obezbijeđeni su i značajni popusti za vlasnike Mastercard platnih kartica. Naime, u periodu od otvaranja žičare do 15. septembra oni mogu ostvariti umanjenje cijene u iznosu od 5 eura za svaku kupljenu kartu. Popusti važe za plaćanja Mastercard platnim karticama koje su izdale sve banke u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini, bez obzira na tip kartice. Broj vožnji plaćenih istom Mastercard debitnom karticom nije ograničen, odnosno korisnik kartice ima pravo na umanjenje cijene karte, čak i ukoliko se vozi žičarom više puta u periodu trajanja kampanje.

Projekat Žičare Kotor - Lovćen realizuje konzorcijum Novi Volvox - Leitner.

Trasa Žičare polazi od Duba, koji se nalazi na teritoriji opštine Kotor i vodi do lokaliteta Kuk na planini Lovćen, na 1.348 m nadmorske visine. Projektovani kapacitet je 48 gondola na nivou od 1.200 putnika po satu, dok je vrijeme putovanja od stanice Dub do stanice Kuk nepunih 11 minuta.

Mapa : Tunel Vrmac Kotor, ulaz u tunel Vrmac Dub Grbalj
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.