NavMenu

Kad je vrijeme za kupovinu jeftinih avionskih karata?

Izvor: N1 Utorak, 01.08.2023. 11:40
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/JESHOOTS-com)
Neki još nisu ni stigli da odu na more i rashlade se od vrućina koje su ovog ljeta probile sve rekorde, a već je došlo vrijeme da se razmišlja o kupovini avionskih karata za zimske odmore. Stručnjaci kažu da ne razmišljate predugo.

Posle zastoja zbog pandemije koronavirusa aviosaobraćaj se vratio u punom jeku, a stručnjaci očekuju da se to nastavi i tokom sezone zimskih odmora.

Brojke su na istom nivou, ako ne i veće, nego u prijepandemijskoj 2019. godini.

Stručnjaci kažu da je kraj jula pravo vrijeme kada treba početi planiranje novogodišnjih i božićnih putovanja, ali ne i kupovinu karata.

Pandemija je dovela do novog trenda, putnici su počeli da putovanja planiraju u posljednjem trenutku, a karte se često kupuju neposredno pred put, zbog čega mogu da se propuste mnoge pogodnosti i popusti koje kompanije tokom godine nude.

Prema procjeni ekonomista, najbolje vrijeme za kupovinu povoljnih avio-karata je druga nedjelja septembra.

Džef Kli, direktor kompanije CheapAir.com kaže da je univerzalno pravilo da se karte rezervišu oko 70 dana prije dana putovanja.

Drugi stručnjak navodi da je tajna kupovine jeftine avio-karte u tome da uvijek bukirate suprotnu sezonu.

- Razmišljajte o tome kao da kupujete zimski kaput. Kada su oni na rasprodaji? Tokom ljeta. Kada kupaći kostimi idu na rasprodaju? U zimu… Tako je i sa putovanjima - rekao je Kli.

A cijene će se za neke letove duplirati u narednih nekoliko mjeseci, upozoravaju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.05.2024.  |  Saobraćaj

Potvrđeno iz Aerodroma: Roko Tolić novi izvršni direktor

Roko Tolić je novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore. To je odlučio Odbor direktora na sjednici koja je održana danas, 14. maja 2024. godine i to nakon međunarodnog konkursa i intervjua sa devet kandidata. - Čvrsto smo uvjereni da će Roko Tolić znanjem, iskustvom i energičnom vizijom opravdati naše povjerenje i ispuniti očekivanja države i najšire javnosti - poručuju iz OD ACG. Nakon što je od 2000. do 2001. godine radio kao

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.