NavMenu

Plan davanja koncesija u oblasti voda - Za flaširanje vode jedno izvorište, predviđena i lokacija za crpljenje podzemnih voda

Izvor: eKapija Petak, 16.06.2023. 10:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Mawardi Bahar/shutterstock.com)Ilustracija
Planom davanja koncesija u oblasti voda za 2023. godinu obuhvaćeno je jedno izvorište za eksploataciju, kao i jedna lokacija za crpljenje podzemnih voda.

Naime, u dijelu eksploatacije izvorišta, predviđena je koncesija za jedno izvorište - Veliki Maljen u Gornjoj Bukovici, opština Šavnik. Ovo izvorište predviđeno je za korišćenje dijela voda za potrebe flaširanja u komercijalne svrhe.

U dijelu crpljenja podzemnih voda za tehnološke potrebe predviđena je koncesija na lokaciji Atlas capital centra u Podgorici.

Kako je saopšteno, riječ je o dokumentu kojim se omogućava sprovođenje procedure davanja koncesija u oblasti voda, kao oblika podsticanja privatnih investicija u obavljanju privrednih djelatnosti od javnog interesa, radi postizanja optimalne valorizacije prirodnih resursa.

- Plan se odnosi na analizu i ocjenu postojećeg stanja, i to u pogledu opisa konkretnih koncesija, lokacija na kojima se može vršiti koncesiona djelatnost, opravdanosti javnog interesa i imovinsko-pravnih odnosa - pojašnjeno je.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.