NavMenu

Izgradnja postrojenja za eksploataciju i flaširanje vode moguća na tri izvorišta - Usvojen plan za davanje koncesija za 2021. godinu

Izvor: eKapija Petak, 10.09.2021. 09:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Willfried Wende)Ilustracija
Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela plan davanja koncesija u oblasti voda za 2021. godinu kojim su određena izvorišta na kojima je moguća izgradnja novih postrojenja za eksploataciju izvorišta i flaširanje vode.

- Plan omogućuje uvođenje procedure davanja koncesija u oblasti voda, kao oblika podsticanja privatnih investicija u obavljanju privrednih djelatnosti od javnog interesa radi postizanja optimalne valorizacije prirodnih resursa. U tom smislu, u dijelu ulaganja, odnosno izgradnje novih postrojenja za eksploataciju izvorišta i flaširanje vode, planom su predviđena tri izvorišta za korišćenje dijela voda za potrebe flaširanja vode u komercijalne svrhe. To su Zaslapnica u mjestu Zaslap na teritoriji opštine Nikšić, izvorište Lučičko vrelo u Rožajama i Ravnjak u Mojkovcu - saopšteno je iz Vlade.

Vlada je donijela i Program korišćenja sredstava za poslove upravljanja vodama za 2021. godinu. Programom se utvrđuje obim, raspored i visina sredstava po namjenama i način izvršenja.

- Za finansiranje obaveza i potreba za upravljanje vodnim resursima u 2021. godini budžetom Crne Gore planirano je 200.000 EUR. Programom su u okviru tog iznosa obuhvaćene osnovne aktivnosti u oblasti upravljanja vodama, zaštiti voda, zaštiti od voda i efikasnije korišćenje voda - navodi se u saopštenju.

Dodaju i da su u oblasti zaštite od štetnog dejstva voda planirana sredstva za uređenje vodotoka i zaštitu od štetnog dejstva voda, koja obuhvataju radove i mjere na zaštiti od poplava, zaštiti od rječne erozije, zaštiti od erozije vodom, vjetrom i bujicama i odvodnjavanje i otklanjanje posljedica od tih djelovanja voda, kao i za izvođenje hitnih interventnih radova.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar-Ulcinj preko 2 mil EUR

Uprava za saobraćaj ponovo je raspisala tendere za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar - Ulcinj. Vrijednost radova za rekonstrukciju mosta Kruče zadržala se na 1,44 mil EUR sa uračunatim PDV-om. Most Kruče nalazi se na magistralnom putu Bar - Ulcinj, na km 16+200. Kako se može vidjeti u glavnom projektu sanacije, za čiju izradu je bio zadužen Projectman iz Podgorice, nakon analize mogućih rešenja sanacije mosta Kruče, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.