NavMenu

Kompanija Bora Kečić - Specijalni Transporti do sada transportovala 200 setova vjetrogeneratora sa elisom dužine 81 m u Srbiji i Crnoj Gori

Izvor: eKapija Petak, 09.06.2023. 10:20
Komentari
Podeli
(Foto: Bora Kečić - Specijalni Transporti)
Kompanija Bora Kečić - Specijalni Transporti doo je osnovana 1948. godine. Od tada do danas domen poslovanja je transport teških i vangabaritnih tereta, pretovar i manipulacija istim. Danas predstavlja lidera u ovoj oblasti, opremljeni sa najsavremenijim sredstvima i odlično uigranim i istreniranim timovima. Nalazi se na površini od 60.000m2 u Železniku, 15 km od centra Beograda. Ima oko 700 zaposlenih, konsolidovano.

Takođe, posedujemo 20.000m2 skladišnog prostora, ispod krova.

Bora Kečić - Specijalni Transporti doo je specijalizovan za prevoz vangabaritnog tereta, pretovar mobilnim dizalicama, organizaciju multimodalnog transporta kao i manipulaciju teretom do 1.000 tona kao i postavljanje/pozicioniranje tereta sofisticiranom hidrauličnom opremom. Posedujemo specijalne, modularne i niskonoseće prikolice za prevoz tereta.

(Foto: Bora Kečić - Specijalni Transporti)

Mi smo najveća kompanija za prevoz vangabaritnog tereta i njegovu manipulaciju na teritoriji Srbije, kao i jedan od lidera u regionu u ovom poslu. Pokrivamo celo tržište Evrope, kao i teritorije Rusije, Azije i Afrike.

Dopremili smo kompletnu opremu za Kostolac, za obe faze Projekta (rekonstrukcija postojeće termoelektrane i izgradnja nove). Bili smo zaduženi za transport opreme za železaru Smederevo, za TE-TO Pančevo, za brojna preduzeća koja učestvuju na infrastrukturnoj izgradnji u Srbiji. Već nekoliko godina unazad vršimo transporte za Bor. Izvršili smo transporte za izgradnju vetroparka Možura, Crna Gora, za kinsku kompaniju Envision. Izvršili smo pretovare i transporte za sve vetroparkove koji su izgrađeni u Srbiji za GE, Vestas, Senvion, Nordex, Siemens, Windey. Transport transformatora, statora, rotora, fermentora i drugih teskih tereta je naš svakodnevni posao. Posedujemo flotu specijalnih vozila koja zadovoljavaju najstrože zahteve u transportu teških i vangabaritnih tereta. Naš vozni park konstantno prilagođavamo zahtevima i Projektima koje naši klijenti traže od nas.

(Foto: Bora Kečić - Specijalni Transporti)

Posedujemo sledeće sertifikate:

- SRPS ISO 9001:2015
- SRPS ISO 14001: 2015
- SRPS ISO 27001: 2014
- SRPS ISO 45001:2018

Sve velike projekte u Srbiji mi radimo. Usko smo specijalizovani za izmeštanje, utovar, transport i istovar transformatora preko 250tona(Elektroprivreda Srbije, Elektro-mreže Srbije). Posebno smo ponosni na činjenicu da smo transportovali 200 setova vetrogeneratora u Srbiji i Crnoj Gori (dužina elisa do 81 m a dužina stubova do 35 m). Transportujemo industrijsku opremu tj. fermentore za pivare, šećerane, železaru Smederevo (HBIS), dampere i opremu za rudnik bakra Bor-Zijin, brodogradilišta i sve kompanije iz metalske industrije.


(Foto: Bora Kečić - Specijalni Transporti)

Naš mobilni vozni park se sastoji iz sledećih vozila :

- Kamioni marke: Mercedes, MAN snage 480 – 700 KS.

- Prikolice i poluprikolice sledećih kapaciteta : 30t, 40t, 50t, 70t, 80t, 90t, 100t, 110t, 120t, 150t, 180t, 220t, 250t, 300t i module kapaciteta do 680t. Prikolice/moduli su marke: COMETTO, GOLDHOFER, ROJO, BROSHUIS, FAYMONVILLE, NOOTEBOOM, SCHEURLE itd.

- Mobilne dizalice kapaciteta : 35t, 55t, 80t, 90t, 280t i 330t, marke: Liebherr, DEMAG.

(Foto: Bora Kečić - Specijalni Transporti)

Lista referenci:

- Nordex Energy
- Vestas
- General Electric
- Envision
- Siemens
- Senvion
- Zijin
- HBIS
- Ling Long
- CEEC
- UTC Vastwin
- Alstom Power Service GmbH, Germany
- STRABAG, Austria
- Carlsberg, Denmark
- Holcim-Switzerland
- EMS
- EPS

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Završetak gradnje hotela Marriott u Kotoru očekuje se kroz dvije i po godine - Investicija vrijedna 35 mil EUR

Kotor će kroz dvije i po godine dobiti još jedan hotel sa pet zvjezdica, a iza 35 mil EUR vrijednog projekta sa 120 soba, stoji kompanija CG hotel. Hotel se gradi ispod magistrale Kotor-Risan, na ušću rijeke Škudre u more, a završetak radova se očekuje kroz dvije i po godine. Kako je investitor kazao "Vijestima", trenutno su završeni radovi na zaštiti temeljne jame, a nakon izgradnje, hotel će predati na upravljanje kompaniji Marriott

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.