NavMenu

Nova Fordova fabrika proizvodiće 500.000 električnih kamioneta godišnje

Izvor: Mina Subota, 25.03.2023. 09:17
Komentari
Podeli
(Foto: Dan Dennis/Unsplash)
Fordova nova fabrika u zapadnom Tenesiju moći će proizvoditi do 500.000 električnih kamioneta godišnje punim kapacitetom, objavila je ta kompanija.

Američki proizvođač automobila najavio je u septembru 2021. da će izgraditi fabriku baterija na lokaciji od 1,46 hiljada hektara u Stantonu, sjeveroistočno od Memfisa.

Izgradnja na lokaciji BlueOval City započela je prošle godine. Ford je rekao da planira započeti proizvodnju druge generacije električnog kamiona "kodnog naziva Project T3" do 2025. godine, prenosi SEEbiz.

Fordova fabrika za sklapanje i fabrika baterija, koju vodi zajedničko ulaganje pod nazivom BlueOvalSK, zapošljavaće oko 6.000 ljudi, uz ulaganje od 5,6 mlrd USD, rekli su zvaničnici firme.

BlueOvalSK će takođe izgraditi dvije fabrike baterija u Glendaleu, Kentaki, u investiciji od 5,8 mlrd USD. Očekuje se da će projekti otvoriti oko 10,8 hiljada radnih mjesta.

Fabrika u Tenesiju proizvodiće vozila s neutralnom emisijom ugljenika, koristeći obnovljivu energiju.

Neki od ruralnih okruga zapadnog Tenesija koji okružuju elektranu nadaju se da će to pomoći u jačanju njihovih privreda.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Saobraćaj

Za više putnika niže cijene aviokompanijama - Do kraja godine nova podsticajna šema Aerodroma za prevoznike

Aerodromi Crne Gore (ACG) do kraja ove godine će objaviti novu podsticajnu šemu (povoljnosti za sve aviokompanije) sa ciljem daljeg rasta saobraćaja, posebno sa glavnih emitivnih tržišta koja su važna za crnogorski turizam, a biće i korigovana lista strateških ruta od kojih neke više neće biti njen dio. Ovo je zvanično rečeno "Vijestima" u državnoj kompaniji. Korekcija cjenovne politike dolazi u trenutku nakon što su pojedine

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.