NavMenu

Počela rekonstrukcija preko 2.000 m2 prostora za potrebe RTV Nikšić - Radove vrijedne 1,8 mil EUR izvodiće LD gradnja

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 07.11.2022. 15:46
Komentari
Podeli
Budući izgled zgrade (Foto: RTV Nikšić)Budući izgled zgrade
Rekonstrukcija dijela zgrade Doma revolucije, u kojem će biti smještena Radio televizija Nikšić, počela je danas, a kako je saopšteno iz Opštine, radovi će bit završeni za osam mjesec.

Kako je kazao predsjednik Opštine Marko Kovačević, izvođač radova je LD gradnja, a vrijednost projekta je 1,8 mil EUR sa PDV-om.

- Rok izvršenja je osam mjeseci, sve će ići u najboljem redu i nadam se da ćemo u toku naredne godine imati jedan novi reprezentativan objekat a i da će naša televizija imati sa čime da se ponosi zajedno sa svima nama - kazao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, u proteklom periodu su u Nikšiću započeti broni projekta, a ovo je možda jedan od najznačajnijih.

- Naša lokalna televizija, koja je dobila i nacionalnu frekvenciju, dobiće novi prostor i novu zgradu. Ovim ćemo oplemeniti ovaj dio Doma revolucije, što će nam olakšati put da čitav taj dugogodišnji, decenijski projekat dovedemo do kraja, i naravno dobićemo jedan reprezentativan prostor koji će promijeniti sliku našeg grada i ona će biti mnogo ljepša - dodao je.

Maja Delić iz Uprave kapitalnih projekata je istakla da objekat zahtijeva dosta rekonstrukcije, a ona se odnosi na preko 2.000 m2 u kojima će biti smještene prostorije televizije.

- Tu su pored osnovnih sadržaja, kancelarije administracije, tehničke prostorije, studio, i sve ono prateće što je potrebno za funkcionisanje jedne televizije. Nadam se da ćemo sve radove završiti u planiranom roku - istakla je Delić.

Direktor RTVNK Nikola Marković je istakao da danas svjedočimo jednom duhu zajedništva RTVNK i ogromnoj podršci koju smo dobili od lokalne samouprave.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.05.2024.  |  Vijesti

Prosječna plata u martu 825 EUR, za godinu porasla 5,6%

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u martu je iznosila 825 EUR, i zabilježila je rast od 0,5% u odnosu na februar. Podaci Monstata pokazuju da je u odnosu na isti mjesec prošle godine, prosječna neto plata porasla 5,6%. Prosječna bruto plata bila je 1.032 EUR. - Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u martu 2024. godine u odnosu na februar 2024. zabilježile rast od 0,5% proizilazi da su realne zarade ostale na istom nivou -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.