NavMenu

Turistička ponuda Foče i Plužina brendirana kao jedinstvena destinacija

Izvor: eKapija Subota, 29.01.2022. 12:41
Komentari
Podeli
Rijeka Tara (Foto: Vedrana Marković)Rijeka Tara
Predstavljanjem rezultata kroz videoprezentaciju u Foči je u petak ozvaničen kraj projekta "Turizam, adrenalin, rafting avantura TARA" koji su u protekle dvije godine zajednički provodile opštine Foča i Plužine, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Projekat TARA imao je cilj, da kroz brojne aktivnosti, doprinese boljoj turističkoj ponudi i razvoju novih turističkih proizvoda sa obje strane rijeke Tare, saopšteno je iz Opštine Foča.

- Iako je pandemija virusa korona uticala na smanjenu posjetu turista tokom 2020. godine, u prošloj godini obje opštine bilježe rast turističkih posjeta - navedeno je.

Načelnici opština Plužine i Foča Mijuško Bajagić i Milan Vukadinović složili su se da ovakvi projekti značajno unapređuju turističku ponudu obje opštine i ovog područja koje obiluje nevjerovatnim prirodnim ljepotama, od rijeka Tare, Pive i Drine, pa preko planina Pive, Maglića, Volujaka i Zelengore.


- Učesnici projekta saglasni su da između Foče i Plužina "granica ne postoji", te da je pogranično područje dvije opštine, kroz projekat, brendirano kao jedinstvena destinacija za aktivni turizam, koja se zajedničkim snagama može unaprijediti i ucrtati na turističku mapu posjetilaca iz regiona, Evrope ali i cijelog svijeta - navedeno je iz Opštine Foča.


Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.