NavMenu

Kafići i restorani za doček će raditi do 1 sat - Evo koje će još mjere biti na snazi tokom praznika

Izvor: eKapija Srijeda, 29.12.2021. 14:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: melis/shutterstock.com)Ilustracija
Radno vrijeme restorana, kafića, ostalih ugostiteljskih objekata i hotela 31. decembra na 1. januar ograničava se do 1 sat poslije ponoći uz posjedovanje COVID potvrde, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja. Tog dana je, dodaju, izvođenje muzike uživo ili uz emitovanje sa akustičnih uređaja dozvoljeno samo u terminu od 20 sati do 1 sat poslije ponoći.

Kako je navedeno, tokom svih ostalih dana do 12. januara, radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata, uz posjedovanje COVID potvrde je ograničeno do 22 sata, uz napomenu da je tokom kompletnog radnog vremena, u potpunosti zabranjeno izvođenje i emitovanje muzike i uživo i sa zvučnika.

U istom periodu zabranjuje se održavanje svadbi, rođendana, žurki, muzičkih festivala i drugih privatnih proslava.

- Zabranjuju se i okupljanja stanovništva u zatvorenim javnim mjestima (javne priredbe, politički skupovi, stručni, naučni i drugi skupovi) osim za potrebe obavljanja radnih i službenih aktivnosti, uz poštovanje osnovnih mjera, uz COVID potvrdu - navodi se u saopštenju.

Takođe, biće zabranjene i sve posjete u ustanovama za kolektivni smještaj, kao i rad dječijih igraonica i teretana. Rad kladionica je dozvoljen uz COVID potvrdu.

- U tržnim, poslovnim centrima čija je površina preko 1000 m2 i koji u svom sastavu imaju više od tri poslovna subjekta, dozvoljeno je prisustvo jedne osobe na 10 m2 i to uz poštovanje osnovnih mjera i uz obavezno posjedovanje COVID potvrde - navedeno je.

U vjerskom objektu dozvoljeno je obavljanje vjerskog obreda uz prisustvo jedne osobe na 10 m2, uz obavezno nošenje zaštitne maske koja pokriva nos i usta i poštovanje odstojanja, kao i uz obavezno posjedovanje COVID potvrde.

Posjete ustanovama kulture (pozorišta, bioskopi, muzeji, galerije) dozvoljene su uz posjedovanje COVID potvrde, dok će prisustvo gledalaca tokom takmičenja u zatvorenim sportskim objektima biti zabranjeno.

- U otvorenim sportskim objektima tokom održavanja sportskih takmičenja dozvoljeno je prisustvo gledalaca i to samo jedne četvrtine ukupnog broja sjedišta, uz uslov da po dva sjedišta između gledalaca budu slobodna, uz obavezno nošenje zaštitne maske koja pokriva nos i usta, uz posjedovanje jednog od četiri dokaza iz COVID potvrde - objašnjeno je.

Iz Ministarstva navode i da se svim zaposlenima u javnoj upravi, privrednim društvima i preduzetnicima predlaže da organizuju rad od kuće, uz obavezno organizovanje dežurstava i obezbjeđivanje nesmetanog procesa rada. Preporuka svim građanima je da predstojeće praznike provedu u krugu svoje porodice.


______________________________

Podsjećamo, COVID potvrda podrazumijeva:
1) da je osoba potpuno vakcinisana propisanim brojem doza vakcine protiv koronavirusa, koji je izdat od ovlašćene zdravstvene ustanove i da od druge doze vakcine nije prošlo duže od šest mjeseci;
2) negativnog rezultata PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2), koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 72 sata;
3) pozitivnog rezultata PCR testa na koronavirus (SARS-CoV-2), koji je izdat od registrovane laboratorije i koji je stariji od 10 dana, a nije stariji od šest mjeseci od dana izdavanja rezultata ovog testa; ili
4) negativnog rezultata brzog antigenskog testa na korona virus koji nije stariji od 48 sati.
______________________________

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.05.2024.  |  Agro, Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Raspisan konkurs za podršku inovativnim programima, budžet 50.000 EUR

Ministarstvo prosvjete, nauka i inovacija raspisalo je konkurs za podršku inovativnim programima u okviru festivala "Dani nauke i inovacija 2024", za šta su opredijeljena sredstva u iznosu od 50.000 EUR. Kako je navedeno u pozivu, predmet konkursa je sufinansiranje inovativnih programa koji obuhvataju organizaciju aktivnosti koje će biti realizovane u okviru Festivala "Dani nauke i inovacije 2024". - Cilj Konkursa je da se podrže aktivnosti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.