NavMenu

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice dopunjava projekat bulevara ka Tuzima, zaboravljen put ka carinskom skladištu

Izvor: Dan Četvrtak, 14.10.2021. 15:20
Komentari
Podeli
(Foto: mighty chiwawa/shutterstock.com)
Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice mora da dopuni projekat za rekonstrukciju bulevara ka Tuzima kako bi nastavili izgradnju trotoara sa desne strane ka skretanju za Kuće Rakića. Neophodno je naime, uraditi zid i zaštitnu ogradu kako bi se bulevar odvojio od puta koji vodi ka javnom carinskom skladištu i bio bezbjedniji za saobraćaj.

Ovo je drugi put da se radovi zaustavljaju na bulevaru ka Tuzima. Bulevar su 21. maja 2019. godine svečano otvorili ali bez trotoara i biciklističkih staza zbog neriješenih sporova sa Plantažama. Ove godine počeli su gradnju pješačkih i biciklističkih staza i uređenja zelenih ostrva, ali se ponovo pojavio problem na dionici u blizini podvožnjaka ka Tuzima. Kako su kazali iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice najveći dio radova je završen, osim na dionici od oko 100 metara lijevo i oko 200 metara desno, u pravcu prema Tuzima.

- Na lijevom dijelu saobraćajnice, preostalo je izmještanje postojećeg vodovoda i u toku je izrada tehničkog rješenja. Na desnoj strani je potrebno da se izvrši dopuna projekta, koja se odnosi na dio trotoarske površine ispod postojećeg puta koji vodi ka javnom carinskom skladištu. Taj put, na prostoru između željezničkih šina i ograde Plantaže "13. jul", koriste kamioni za pristup od carinskog skladišta do bulevara. Problem je nastao zbog visinske razlike između tog puta, koji nijesmo u mogućnosti da ukinemo i bulevara, te u smo u cilju bezbjednosti učesnika u saobraćaju, pristupili izmjenama na trotoarskoj površini na dionici dužine od oko 200 metara, na desnoj strani. Zbog visinske razlike u odnosu na bulevar, neophodno uraditi zid i zaštitnu ogradu. Dopuna projekta je u toku i očekujemo da ćemo je dobiti do kraja sedmice, nakon čega ćemo nastaviti radove - kazali su iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice na čijem je čelu Srđan Raičević.


Oni očekuju da ovi radovi neće dovesti do prekoračenja troškova realizacije.

- Vrijednost ugovorenih radova sa PDV-om iznosi 603.533 eura. Prema sporazumu zaključenom između Uprave za saobraćaj i Glavnog grada, obaveza Glavnog grada, odnosno Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, je da uradi obostrane trotoare na kojima će se nalaziti i biciklističke staze, saobraćajnu signalizaciju koja reguliše uporedno odvijanje pješačkog i biciklističkog saobraćaja, tk kanalizaciju, navodnjavanje zelenih površina i njihovo pejzažno uređenje. Izvođač radova je firma Indel Inženjering - kazali su iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija

U Bijelom Polju planirana izgradnja VE Korita - Na 162 ha biće 11 vjetrogeneratora ukupne instalisane snage 72,60 MW

U bjelopoljskom naselju Korita predviđena je izgradnja vjetroelektrane ukupne instalisane snage 72.60 MW. To se može vidjeti u predlogu urbanističko-tehničkih uslova za izradu tehničke dokumentacije koji su objavljeni na sajtu Vlade, a u cilju realizacije ove investicije. Zahtjev su podnijele podgoričke kompanije Vjetro park Korita, Sistem-MNE i PerMonte. Ukupa površina lokacije na kojoj je predviđena gradnja vjetoparka je cca 162 ha. -

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.