NavMenu

Platforma Revolut će odsad u Hrvatskoj poslovati i kao banka

Izvor: Tanjug Četvrtak, 04.03.2021. 13:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)Ilustracija
Globalna finansijska platforma Revolut, koja ima više od 15 miliona klijenata širom svijeta, od 3. marta u praksi primjenjuje svoju evropsku dozvolu za specijalizovano bankarstvo u Hrvatskoj.

Depoziti klijenata u Hrvatskoj koji počnu da koriste usluge Revolut banke sada će biti zaštićeni programom osiguranja depozita, prenosi portal Seebiz.

Klijenti u Hrvatskoj sada mogu da nadograde svoju aplikaciju Revolut Bank dodatnim uslugama. Do danas je Revolut privukao više od 150.000 klijenata u Hrvatskoj.

- Pokretanje banke u Hrvatskoj pružiće našim klijentima veći nivo sigurnosti i povjerenja i omogućiće nam lansiranje niza novih proizvoda i usluga u bliskoj budućnosti - rekao je Virgilijus Mirkes, izvršni direktor Revolut Banke.

Grupa Revolut je na tržištima kapitala do sada prikupila gotovo milijardu dolara investicija, a njena vrijednost je nedavno procijenjena na 5,5 mlrd USD.

Prošle godine, Revolut je pokrenuo specijalizovanu banku u Poljskoj i Litvaniji. Dozvola za specijalizovano bankarstvo omogućava ovoj kompaniji pružanje ograničenih bankarskih usluga putem aplikacije Revolut, pored niza finansijskih usluga i proizvoda koje nude druge firme ove grupacije.

Korišćenjem aplikacije Revolut, klijenti mogu tačno da vide koliko troše mjesečno, na primer, na restorane i namirnice, mogu da odrede mjesečne budžete za potrošnju u tim kategorijama, da upravljaju naknadama za usluge pretplate...Takođe mogu da troše i transferišu novac globalno, bez skrivenih naknada, da deponuju ili razmene 29 valuta u aplikaciji i novac odmah pošalju prijateljima ili porodici, navodi Seebiz.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.09.2024.  |  Saobraćaj

Beograd-Podgorica najprometnija avio-linija u bivšoj SFRJ

Dvije najprometnije vazdušne rute u prvoj polovini ove godine između (i unutar) država bivše Jugoslavije bile su avio-linije između Crne Gore i Srbije, to jeste relacije između Podgorice, odnosno Tivta, i Beograda, piše portal ExYU aviation. Prema tim podacima, u prvoj polovini ove godine najprometnija linija između nekih od dijelova bivše zajedničke države, bila je ruta Beograd – Podgorica, na kojoj je u prvih šest mjeseci 2024.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.