NavMenu

Aerodromi Crne Gore objasnili pravila putovanja u kompanijama koje povezuju Crnu Goru sa drugim destinacijama

Izvor: eKapija Petak, 12.02.2021. 08:50
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/smith371)
Aerodormi Crne Gore pojasnili su koja pravila za putovanja važe u avio-kompanijama koje povezuju Crnu Goru sa drugim destinacijama.

Kako navode, kompanija Austrian Airlines, koja trenutno povezuje Podgoricu i Beč, zahtijeva obavezno nošenje medicinske maske (isključivo FFP2, N95 ili KN95) bez ventila tokom leta za putnike starije od 15 godina.

- Izuzetak su trudnice i djeca od 6-14 godina, koji mogu nositi obične hiruške i "community" maske tokom leta. Izuzetak su i djeca mlađa od šest godina - saopšteno je na Fejsbuk stranici Aerodroma.

Kompanija Wizz Air, koja trenutno povezuje Podgoricu i Memingen, a od 12. februara, odnosno od danas, otvara i liniju ka Dortmundu, zahtijeva od putnika nošenje hiruške maske ili maske višeg nivoa zaštite (FFP2 ili FFP3) i zabranjuje upotrebu maski koje putnici sami naprave ili prekrivanje lica odjećom. Izuzetak su djeca mlađa od šest godina.

Iste uslove letenja ka Njemačkoj propisuje i Air Serbia.

- Na aerodromima u Njemačkoj i na svim Lufthansa letovima širom svijeta obavezna je upotreba medicinske, odnosno hirurške maske (tip FFP2, N95 ili KN95 maska bez ventila) - dodaju iz preduzeća.

Izuzetak od obaveze nošenja zaštitne maske mogu imati i putnici koji uslijed zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti da nose zaštitnu masku, za šta je neophodno odobrenje aviokompanije uz ljekarsku dokumentaciju.

- Molimo putike da prije leta provjere sa avio-kompanijama uslove ulaska na let odnosno ulaska u zemlju koja im je destinacija - apeluju iz Aerodroma Crne Gore.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

Za dalje širenje kompleksa Luštica Bay još 16 hektara

U cilju daljeg razvoja projekta Luštica Bay radiće se novi Detaljni urbanistički plan (DUP) Donji Radovići - Istok. Riječ je o površini od skoro 16 hektara (15.66 ha). Odluku o izradi DUP-a usvojila je Vlada na nedavno održanoj sjednci, a kako je ocijenjeno, Luštica Bay predstavlja sistem više turističkih kompleksa pretežno oslonjen na hotele i raznovrsne sadržaje, te specifičnu i autentičnu ponudu. Naznačeno je da će imati

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.