NavMenu

Ski centar Kolašin bilježi rekordnu posjetu - Više od 1.000 skijaša za jedan dan

Izvor: Mina Petak, 08.01.2021. 09:13
Komentari
Podeli
(Foto: gorillaimages/shutterstock.com)
Ski centar Kolašin 1600 danas je posjetilo više od hiljadu ljubitelja snijega i sportova na snijegu, saopšteno je iz preduzeća Skijališta Crne Gore.

Iz tog preduzeća kazali su da je u toku prethodnog dana i noći palo 40 centimetara novog snijega i da sada visina utabanog snijega iznosi od 80 centimetara do jednog metra u zavisnosti od dijela skijališta.

Oni su napomenuli da je skijanje ekstremni sport koji se upražnjava na sopstvenu odgovornost skijaša shodno njihovim sposobnostima, mogućnostima i vještinama, kao i odabirom adekvatne kategorije skijaških staza kojih ima za početne, osrednje i napredne skijaše.

- Uslovi na skijalištu su odlični, a ski centar funkcioniše apsolutno u skladu sa Zakonom u smislu obezbjeđivanja minimalno - tehničkih uslova i obaveza upravljača - navodi se u saopštenju.

Iz Skijališta su kazali da je snabdijevanje električnom energijom ski centra Kolašin 1600 uredno i bez prekida na svakodnevnom nivou i da očekuju da se tako nastavi i narednih dana.

- Saobraćajne gužve su velike na prilaznom putu do ski centra Kolašin 1600, što izaziva nezadovoljstvo posjetilaca, a tim povodom smo apelovali na nadležne organe - Upravu za saobraćaj (da se na tom putnom pravcu svakodnevno i blagovremeno čisti i održava puni profil dvije saobraćajne trake) - kaže se u saopštenju.

Iz Skijališta su apelovali i na Upravu policije da se obezbijedi dovoljni i nužni broj saobraćajnih policajaca, kako se ne bi ugrožavala bezbjednost saobraćaja i stvarale gužve.

- Pri čemu ćemo i mi pružiti asistenciju policiji angažovanjem nekoliko redara i na svaki drugi način - dodaje se u saopštenju.

Navodi se da se parking prostor na ski centru Kolašin 1600 svakodnevno i blagovremeno čisti i održava.

- Na raspolaganju je asfaltni parking kapaciteta 250 vozila, zemljani parking kapaciteta 100 vozila i kolovozna traka prema katunu Vranjak dužine 700 metara, koja zimi nije u funkciji saobraćaja, kapaciteta 100 - 150 vozila za parkiranje - dodaje se u saopštenju.

Iz Skijališta su kazali da nemaju problema sa kapacitetom parkinga na ski centru Kolašin 1600.

- Ali cijenimo da svi moramo da imamo razumijevanja da ne možemo vozilima ući na sami ski centar - navodi se u saopštenju.

Iz Skijališta su apelovali na sve nadležne organe u sistemu - Upravu policije, Upravu za saobraćaj i opštinu Kolašin da maksimalnim i ozbiljnim zalaganjem i zajedničkim naporima obezbijede svim posjetiocima ugodan boravak na ski centru.

- O bližim uslovima na skijalištu svakodnevno obavještavamo javnost putem društvenih mreža i sajta Skijališta Crne Gore - navodi se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.09.2024.  |  Saobraćaj

Beograd-Podgorica najprometnija avio-linija u bivšoj SFRJ

Dvije najprometnije vazdušne rute u prvoj polovini ove godine između (i unutar) država bivše Jugoslavije bile su avio-linije između Crne Gore i Srbije, to jeste relacije između Podgorice, odnosno Tivta, i Beograda, piše portal ExYU aviation. Prema tim podacima, u prvoj polovini ove godine najprometnija linija između nekih od dijelova bivše zajedničke države, bila je ruta Beograd – Podgorica, na kojoj je u prvih šest mjeseci 2024.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.