NavMenu

Zeleno svjetlo za izgradnju hotela Lokanda na Cetinju - Uskoro tender za izbor privatnog partnera

Izvor: eKapija Utorak, 02.04.2024. 11:49
Komentari
Podeli
(Foto: Prijestonica Cetinje)
Prijestonica Cetinje dobila je zeleno svjetlo od Agncije za investicije za izgradnju hotela Lokanda u centru grada. Osim hotela, projektom je predviđeno uređemke Trga umjetnika, odnosno Studentskog trga i izgradnja podzemne garaže.

Kako je saopšteno iz Prijestonice, dobili su od Agencije za investicije pozitivno mišljenje za projekat javno-privatnog partnerstva za izgradnju, odnosno obnovu zaštićenog kulturnog dobra - hotela Lokanda sa parternim uređenjem Trga umjetnika (Studentski trg) i izgradnjom podzemne garaže sa dvije etaže. Time je Prijestonica postala prva lokalna samouprava u Crnoj Gori koja realizuje projekat po modelu javno-privatnog partnerstva.

- U obrazloženju Agencije se, pored ostalog navodi da je projekat javno-privatnog partnerstva predložen u skladu državnim i lokalnim ciljevima te da je predlog projekta pripremljen u skladu da članom 2 Zakona o javno-privatnom partnerstvu i u skladu sa Pravilnikom o obrascu analize opravdanosti javno-privatnog partnerstva - navedeno je.

Prijestonica Cetinje već dvije godine intenzivno radi na pripremi ovog važnog kapitalnog projekta.

- Završena je izrada Analize opravdanosti javno-privatnog partnerstva i nacrt ugovora o JPP, a shodno Strateškom planu razvoja Prijestonice Cetinje i Programu razvoja Prijestonice Cetinje za 2024. godinu planiran je početak realizacije projekta izgradnje (obnove) hotela Lokanda sa parternim uređenjem Trga umjetnika (Studentski trg) i izgradnjom podzemne garaže sa dvije etaže - navodi se u saopštenju.

Takođe u budžetu Crne Gore za 2024. godinu planirana su sredstva za početak realizacije ovog projekta.

- Uporedo sa tim radi se na pripremi tenderske dokumentacije i očekuje se da će najkasnije do maja mjeseca tekuće godine biti objavljena javna navabaka, otvoreni tenderski postupak za odabir privatnog partnera i dodjelu ugovora o javno-privatnom partnerstvu - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.