NavMenu

Imenovan novi Odbor direktora Aerodroma Crne Gore

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.03.2024. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Vlada Crne Gore razriješila je danas stari i imenovala novi Odbori direktora Aerodroma Crne Gore.

Kako je saopšteno, razriješeni su Eldin Dobardžić, Kemal Purišić, Slavko Vukčević, Nebojša Đoković i Ilija Mugoša.

Novi članovi Odbora direktora biće Stefan Madžgalj, Lazar Bojanić, Jelena Maraš, Rade Grujičić i Nikola Bajčetić.

Podsjetimo, Odbor direktora juče je razriješio dužnosti izvršnog direktora Vladana Draškovića, zbog, kako je naveo predsjednik Odbora Eldin Dobardžić, zbog niza teških propusta uključujući kršenje Statuta. Za vršioca dužnosti postavljen je Petar Radulović.

- Drašković je samoinicijativno odobrio isplatu 551.000 EUR za kupovinu dijela aerodromske opreme bez saglasnosti Odbora direktora, a Statut jasno kaže da izvršni direktor raspolaže sredstvima u iznosu do 100.000 EUR, dok mu za iznos od preko 100.000 treba saglasnost upravo Odbora direktora - rekao je Dobardžić.

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je da je zatečen ovom odlukom, i to samo dan prije smjene Odbora direktora. Kako je naveo, odluka da se "obezglave Aerodromi Crne Gore dan prije nego što dođe novi bord stvarno sramotna stvar".

Na odluku je reagovao i Vladan Drašković, navodeći da novac nije nestao, već se nalazi na zamrznutom računu, te da će biti vraćen nakon postupka koji je u toku.

Iz Aerodroma su potom saopštili da je interna revizija Aerodroma Crne Gore je u Izvještaju o okolnostima koje su prouzrokovale ili mogu prouzrokovati finansijsku ili drugu štetu većeg obima konstatovala niz nepravilnosti u slučaju isplate 551.000 EUR koje su bile namijenjene za kupovinu aerodromske opreme, a uplaćene su na pogrešan račun. Naveli su i da će biti pokrenuti postupci za eventualno utvrđivanje odgovornosti.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.