NavMenu

Započnite karijeru u sajber bezbjednosti: Kurs za studente ETF-a i PMF-a, prijave do 1. maja

Izvor: eKapija Srijeda, 06.03.2024. 10:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock)Ilustracija
U saradnji sa UN1QUELY i NVO Edicon, Inovacioni hab za sajber bezbjednost Univerziteta Crne Gore, osnovan u okviru Ulysses projekta, organizuje kurs iz sajber bezbjednosti za studente završnih godina Elektrotehničkog (ETF) i Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF), kao i za studente postdiplomskih studija i saradnike u nastavi.

- UN1QUELY je pripremio jednonedeljni intenzivni kurs koji omogućava studentima da sa dobrim IT predznanjem i dodatnim samostalnim učenjem iz preporučenih resursa steknu solidan uvid u cjelokupnu oblast sajber bezbjednosti uključujući sve tri ključne oblasti: upravljanje sistemom informacione bezbjednosti, defanzivne cybersecurity operacije i ofanzivne cybersecurity operacije (etičko hakovanje) - saopšteno je iz UCG.

Kako je navedeno, UN1QUELY je vodeća kompanija za servise, edukaciju i istraživanje u oblasti sajber bezbjednosti i razvoja softvera na Zapadnom Balkanu, kao dio Brightmarbles Grupe sa timom od preko 180 stručnjaka za različite oblasti ove industrije i preko 8 godina u radu sa međunarodnim klijentima.

EDICON je nevladina organizacija koja se bavi inovacijama u obrazovanju sa posebnim naglaskom na novim tehnologijama, održivom razvoju i inovacionom preduzetništvu.

Opis kursa:

Polaznici će prvo proći modul "Uvod u cybersecurity" koji služi da uvede studente u osnove ove discipline, dajući im sveobuhvatan uvid u digitalni prostor i njegov značaj za savremeno društvo.

Ovaj prvi modul je prvi korak ka oblikovanju buduće karijere u oblasti cybersecurity- ja i obrađuje osnovne koncepte sajber bezbjednosti, moguće karijerne putanje, terminologiju, pravni okvir i etičke principe kojima se rukovodi ova oblast.

Uvodni modul donosi učesnicima osnovna znanja za razumijevanje i funkcionisanje oblasti cybersecurity-ja.

Nakon uvodnog modula, učesnici će sa mentorom detaljno istraživati tri ključne oblasti cybersecurity-ja: upravljanje sistemom informacione bezbjednosti, defanzivne i ofanzivne cybersecurity operacije, i u okviru njih istraživati različite karijerne putanje posebno se fokusirajući na četiri kritična zanimanja kao što su:
  • Information Security Officer, upravljanje sistemom zaštite podataka, upravljanje, rizicima i usklađenost sa međunarodnom regulativom
  • Security Analyst, odgovor na incidente, Blue Team
  • Information Security Engineer, implementacija bezbjednosnih kontrola
  • Penetration Tester, testiranje bezbjednosti, Red Team.

Mentor: Branko Džakula

Cybersecurity ekspert i praktičar (vCISO), preduzetnik, trener i mentor, suosnivač kompanija UN1QUELY & Secfix kao i asocijacije za istraživanje informacione bezbjednosti ABIIS, sa preko deset godina iskustva u oblasti informacione bezbjednosti. Nosilac sertifikata CISM, glavni (senior lead) implementator ISO 27001 standarda. Branko ima master u oblasti kompjuterskih nauka sa fokusom na Secure SDLC.

Trajanje ovog uvodnog kursa je pet dana po dva sata dnevno uživo sa mentorom, uz dodatni preporučeni materijali za samostalno učenje.

Preduslovi za ućešće su znanje i osnovne praktične vještine u mrežnoj administraciji, poznavanje operativnih sistema (Windows i Linux), osnovno znanje web aplikacija i tehnologija koje se koriste za njihov razvoj kao i dobro znanje engleskog. Prisustvo i učešće u svim aktivnostima su obavezni.

Broj mjesta: 50 (prvih 50 prijavljenih)
Datum i vrijeme: od 3. do 7. juna od 16 do 81 sati, svaki dan
Cijena: Besplatno

Zainteresovani se mogu prijaviti na OVDJE.

Rok za prijavu je 1. maj 2024. Prijavljeni kandidati će dobiti online resurse koje mogu da istraže prije početka kursa kako bi se što bolje pripremili za obuku.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.