NavMenu

Uniprom da plati oko 5,3 mil EUR duga za struju

Izvor: Mina Četvrtak, 01.02.2024. 15:07
Komentari
Podeli
(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Privredni sud usvojio je tužbeni zahtjev Elektroprivrede (EPCG) protiv nikšićkih kompanija Uniprom i Uniprom-metali, kojom se one obavezuju da plate oko 5,3 mil EUR duga za isporučenu struju.

Portparol Privrednog suda, sudija Vladimir Bulatović, naveo je da je taj sud danas donio prvostepenu presudu kojom je obavezao tužene Uniprom i Uniprom-metale da, na ime duga za isporučenu električnu energiju za period od 1. novembra 2021. do 31. decembra 2021. godine, solidarno isplate iznos od 4,67 mil EUR, sa zakonskom zateznom kamatom počev od 30. avgusta prošle godine, pa do konačne isplate.

- Presudom je obavezao tužene da isplate i iznos od 634,25 hiljada EUR, na ime obračunate zakonske zatezne kamate za period od 17. marta 2022. do 30. avgusta prošle godine, sve u roku od osam dana od pravosnažnosti presude - navodi se u saopštenju.

Navedena presuda, kako se dodaje, nije pravosnažna i na nju stranke imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.