NavMenu

Slovenački Big Bang širi se u regionu, razmatra i ulazak na crnogorsko tržište

Izvor: Investitor Srijeda, 25.10.2023. 07:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: BestPhotoPlus/shutterstock)Ilustracija
Najveći slovenački trgovac elektronske opreme i uređaja Big Bang širi svoju mrežu u regionu, a razmatraju i ulazak na crnogorsko tržište.

To proizilazi iz odgovora koje je Big Bang dostavio portalu Investitor, na pitanje da li će nakon ulaska na tržište Bosne i Hercegovine, trgovine ovog lanca doći i na crnogorsko tržište.

- Već duže vrijeme pratimo crnogorsko tržište, proučavamo situaciju i pratimo dešavanja na ovom perspektivnom tržištu, ali još nemamo konkretan vremenski okvir - naveli su iz kompanije.

- Sva tržišta na kojima smo prisutni i na koja tek ulazimo, a to su Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, za nas su strateški važna i na njima vidimo mnogo mogućnosti za rast. Naravno, svako od tržišta ima svoje specifičnosti i zahtjeve koje moramo uzeti u obzir - dodali su.

U skladu sa strategijom, u srijedu, 25. oktobra, Big Bang otvara prvu prodavnicu u Bosni i Hercegovini, u Sarajevu, koja će se prostirati na ukupno 900 m2 i biće dizajnirana po najsavremenijim smjernicama.

Počeci Big Banga datiraju iz 1991. godine, dok je brend nastao dvije godine kasnije, kada je otvorena prva radnja u Ljubljani, kazali su iz kompanije za portal Investitor.

Regionalno širenje je krenulo tri decenije kasnije.

- Preuzimanjem uspješne trgovačke kompanije Sancta Domenica 2022. godine, Big Bang je proširio svoje poslovanje i započeo konsolidaciju industrije u regionu. Samo u 2022. godini kompanije Big Bang Grupe ostvarile su ukupno oko 270 mil EUR prihoda, a zapošljavale su preko 530 ljudi u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

U skladu sa zacrtanom strategijom, već 2028. godine Big Bang Grupa će imati skoro 700 zaposlenih i ostvariti više od pola milijarde eura prihoda, a cilj je da postane vodeći regionalni "digital first" maloprodaja i tržište potrošačke elektronike, koji će kupcima pružiti najbolje korisničko iskustvo na svakom koraku.

Otvaranjem radnje u Sarajevu, Big Bang Group će imati ukupno 27 poslovnica u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i tri online prodajna mjesta (www.bigbang.si, www.sancta-domenica.hr i www. bigbang.ba) i više od 200.000 različitih artikala već je dostupno kupcima.

Modernizacijom preuzimanja, digitalizacijom poslovanja i brzom dostavom u odabranim gradovima, Big Bang Group je postala jedna od najmodernijih prodavnica sa zabavnom i korisnom elektronikom u cijelom regionu, ističu iz kompanije.

- U avgustu ove godine potpisali smo i ugovor o kupovini 100% vlasničkog udjela uspješnog i brzorastućeg srpskog online maloprodajnog lanca BC Group, ali transakcija još nije završena, jer se prije toga moraju ispuniti prethodni uslovi - naveli su za portal Investitor iz ove uspješne slovenačke kompanije.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.