NavMenu

Aerodromi Srbije: Nova zgrada aerodroma u Nišu prve putnike trebalo bi da primi sledećeg ljeta

Izvor: Beta Utorak, 25.07.2023. 17:20
Komentari
Podeli
Aerodrom Konstantin Veliki (Foto: Shutterstock/Nixy Jungle)Aerodrom Konstantin Veliki
Direktor javnog preduzeća Aerodromi Srbije Mihajlo Zdravković rekao je da će nova zgrada terminala na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu građevinski biti završena do kraja septembra, nakon čega će uslijediti opremanje, tako da bi prve putnike trebalo da primi tokom ljeta sledeće godine.

Zdravković je rekao da je niški aerodrom ovih dana dobio dva nova vatrogasna vozila, pošto su vozila koja je do sada koristio iz 80-tih godina prošlog vijeka.

- Do kraja godine nam po planu stižu i dva nova sanitetska vozila, tako da ćemo završiti kompletan krug zamjene opreme - rekao je Zdravković.

On je podsjetio da je aerodrom za utovar prtljaga nabavio električne elevatore, a stare traktore za vuču opreme, zamijenio je električnim.

Predsjednik Skupštine Aerodroma Srbije Ivan Divac je prilikom obilaska aerodroma u Nišu rekao da je vrijednost dva nova vatrogasna vozila oko 1,5 EUR.

- Od kako je država preuzela upravljanje aerodromom, samo u opremu je uloženo oko 7 mil EUR - rekao je Divac.

Prema njegovim riječima, aerodrom Konstantin Veliki imao je prošle godine oko 380.000 putnika, a ove godine, zaključno sa 1. julom ima 209.000 putnika.

Divac je rekao da vjeruje da će niški aerodrom ove godine premašiti rekord iz 2019. godine kada je imao 420.000 putnika.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.