NavMenu

Memorandum Centralne banke i 16 institucija - Cilj implementacija programa razvoja finansijske edukacije

Izvor: eKapija Utorak, 28.03.2023. 08:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)Ilustracija
Memorandum o saradnji na implementaciji Programa razvoja finansijske edukacije u Crnoj Gori za period od 2023 do 2027, koji je inicirala Centralna banka Crne Gore (CBCG), potpisalo je 16 institucija.

Program razvoja, kojeg je jula 2022. godine usvojio Savjet za finansijsku stabilnost, predstavlja strateški dokument usmjeren ka podizanju nivoa finansijske pismenosti crnogorskog stanovništva i daje smjernice za realizaciju konkretnih aktivnosti na planu finansijske edukacije.

- U cilju osiguranja efikasne platforme za umrežavanje napora, razmjenu informacija i koordinaciju aktivnosti na planu unapređenja finansijske pismenosti, Centralna banka Crne Gore je inicirala potpisivanje pomenutog memoranduma - saopšteno je iz CBCG.

Ostale strane potpisnice su Ministarstvo finansija, Komisija za tržište kapitala, Agencija za nadzor osiguranja, Ministarstvo prosvjete, Udruženje banaka Crne Gore, Privredna komora Crne Gore, Fond za zaštitu depozita, Montenegroberza AD Podgorica, Centralno klirinško depozitarno društvo, Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore, Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore, Fakultet za ekonomiju i biznis Univerziteta Mediteran, Fakultet za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis Univerziteta Donja Gorica, Fakultet za informacione sisteme i tehnologije Univerziteta Donja Gorica i Fakultet za poslovnu ekonomiju i pravo Bar.

- Centralna banka Crne Gore, kao koordinator implementacije Programa razvoja finansijske edukacije u Crnoj Gori 2023-2027, poziva sve zainteresovane strane - institucije državne i lokalne uprave, finansijske institucije, akademsku zajednicu, privatni sektor, kao i nevladine i druge organizacije, da pristupe Memorandumu i postanu dio tima koji djeluje u korist finansijske pismenosti crnogorskih građana - navodi se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.