NavMenu

EIB odobrio novac za medicinski kompleks u Banjaluci - Za početak izgradnje potrebno okončanje procedura na nivou BiH

Izvor: eKapija Nedjelja, 10.07.2022. 13:52
Komentari
Podeli
U Republici Srpskoj kontinuirano se radi na realizaciji projekata izgradnje i rekonstrukcije bolnica, a slijedi tenderska procedura kada je riječ o projektu izgradnje bolnice u Trebinju, čija se vrijednost procjenjuje na oko 128 mil KM, izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Šeranić je u intervjuu Srni rekao da je plan da na istoj lokaciji budu smješteni i objekti Instituta za javno zdravstvo, Zavoda za transfuzijsku medicinu, Zavoda za medicinu rada i sporta i Zavoda za stomatologiju.

Prema njegovim riječima, u novoj bolnici u Zvorniku došlo se do unutrašnjih radova, u bolnici u Doboju kreće faza nabavke opreme, a završava se i rekonstrukcija u bolnici u Foči.

- U uslovima ukrajinske krize i pandemije virusa korona tržište medicinske opreme je u zahtjevnom režimu i teško se dolazi do opreme, ali se trudimo da to riješimo. Da nije bilo tih kriza, vjerujem da bi ove projekte već završili - rekao je Šeranić, prenosi bl-portal.com.

Resorni ministar je naveo da je u planu izgradnja medicinskog kompleksa u banjalučkom naselju Paprikovac gdje bi bili smješteni Medicinski fakultet, Medicinska škola, Fakultet zdravstvene njege i Centar za biomedicinska istraživanja, za šta je Evropska investiciona banka već odobrila sredstva, ali je potrebno da budu završene procedure na nivou BiH da bi se krenulo u realizaciju.

Šeranić je istakao i projekat koji se odnosi na psihijatrijske ustanove, a koji podrazumijeva preseljenje Klinike za psihijatriju u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) na Paprikovac, kao i rekonstrukciju i adaptaciju Specijalne bolnice za hroničnu psihijatriju Modriča, Psihijatrijske bolnice na Sokocu i Doma za lica sa invaliditetom u Višegradu.

- Radi se Onkologija u okviru UKC-a koju finansira Valda Srpske, završavamo banju Šeher zajedno sa Zavodom za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dr Miroslav Zotović, a kroz aktivnosti ovog zavoda planiramo izgradnju ortopedske klinike u Slatini - naveo je Šeranić.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.