NavMenu

Pejović ponudio da EPCG preuzme KAP na godinu dana

Izvor: Mina Subota, 11.12.2021. 10:18
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Vlada Crne Gore/Screenshot)
Direktor kompanije Uniprom, Veselin Pejović, u čijem vlasništvu se nalazi Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP), ponudio je da Elektroprivreda (EPCG) na godinu preuzme tu fabrku bez naknade, a da preuzme sav profit, saopšto je član Odbora direktora Uniproma Zoran Vukčević.

- Njegova ponuda je upravo zbog radnika i javnosti, da ne bi EPCG trpjela štetu od 80 mil EUR dajući privatniku u džep novac koji bi ona mogla valorizujući struju na tržištu uplati u budžet pa vrati radnicima. Pejović je ponudio da se tih 80 miliona povećaju za prodajnu cijenu aluminijuma na berzi - rekao je Vukčević.

On je, u emisiji Okvir na Televiziji Crne Gora, kazao da je Pejovićeva ponuda neopoziva.

- Sve fabrike i tehnološke linije, kompletan menadžment ako odgovora, stručnu radnu snagu, da EPCG preuzme KAP na godinu dana, da postrojenja koja su tehnološki u zavidnom nivou, koja su u punom kapacitetu proizvodnje, da bez naplate preuzme, a da sav profit ide EPCG - naveo je Vukčević.

Pejovićeva računica je, kako je dodao, da će raditi sa minusom na ponuđenu cijenu.

- A on da radi i stiće profit, a da radnici trpe, što mu se spočitava, neće - istakao je Vukčević, prenosi portal RTCG.

On je rekao da je vlasnik Uniproma odlučio da prekine komunikaciju sa Vladom, jer je, prema njegovim riječima, ta Vlada demagoška, politikanska i služi se floskulama.

- Vlada zloupotreljava njegovo prisusutvo - kazao je Vukčević.

Predsjednik Odbora direktora EPCG, Milutin Đukanović, kazao je da će se ta kompanija na ponudu Pejovića izjasniti u najkraćem roku.

- Ja imam lični stav, ali nemam pravo da ga ovdje iznesem - kazao je Đukanović i dodao da tu ponudu iznesu pismeno.

On je rekao da je Crna Gora po svim osnovama bilo razoreno društvo.

- Izigravati da su pojedinci žrtve sistema, da su dali svoj život, a imaju enormno bogatstvo, pričati o tome, mislim da nije fer - istakao je Đukanović.

On je podsjetio da je protiv Pejovića i bivšeg premijera Duška Markovića podnio krivičnu prijavu zbog trgovine CO2 kreditima.

Glavni menažer KAP-a, Nebojša Dožić, kazao je da je kupovina te kompanije u ovom trenutku nemoguća.

Dožić je demantovao informaciju Ministarstva kapitalnih investicija da je Uniprom danas izdao nalog za plansko gašenje ćelija u elektrolizi.

- Dok još postoji neka šansa postoji i nada. Do 15. decembra ima još dosta. Na predlog radnika sam bio na sinoćnjem sastanku, jer su oni mislili da će Vlada i EPCG da kupe KAP. Njima je to sve poprilično novo, samo smo konstatvali da je za tu transakciju potrebno ogromno vrijeme - kazao je Dožić.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.