NavMenu

Korak bliže gradnji klinika za infektivne bolesti i dermatovenerologiju - Raspisan tender za nadzor radova, vrijednost 340.000 EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.12.2021. 11:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anna Jurkovska/shutterstock.com)Ilustracija
Raspisan je tender za vršene stručnog nadzora nad izgradnjom klinika za infektivne bolesti i dermatovenerologiju, saopšteno je iz MInistarstva zdravlja.

Kako je najavljeno, projekat se sprovodi u okviru u okviru IPA 2018 Godišnjeg akcionog programa za Crnu Goru, iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).

Vrijednost ugovora je 340.000 EUR bez uračunatog PDV-a, a rok za dostavljanje ponuda je 31. januar 2022. godine do 15 sati. Trajanje ugovora je 30 mjeseci.

Kako je naznačeno u dokumentaciji, ugovor će doprinijeti daljoj sistemskoj reformi nacionalnog sistema socijalne zaštite, zaštite djece i zdravlja, kroz izgradnju novog objekta za dvije klinike - Infektivna i Klinika za dermatovenerologiju.

- Ugovor će se sastojati od svih aktivnosti potrebnih za obavljanje naknadnih usluga nadzora tokom čitavog perioda implementacije ugovora o radovima do izdavanja potvrde o konačnom prijemu i završnog obračuna. Samim tim, izvođač će pružati usluge nadzora nad ugovorom o radovima, u skladu sa Crvenom knjigom FIDIC (Drugo izdanje 2017). Nadzor nad ugovorima o izvođenju radova vršiće se u skladu sa crnogorskim građevinskim zakonodavstvom i standardima EU - objašnjeno je.

Podsjetimo, planovi za gradnju ove dvije klinike postoje još od ranije, a nedavno je potpisan i 9,5 mil EUR vrijedna sporazum o finansiranju između Crne Gore i Evropske unije.

Kako je tada saopšteno, za izgradnju Klinike za infektivne bolesti i dermato-venerologiju, Evropska unija je opredijelila ukupno 8,5 mil EUR, uključujući četiri miliona iz ovog paketa i 4,5 mil EUR iz prethodno dodijeljenih sredstava.

Najavljeno je i da će se sredstva EU će se koristiti za izgradnju Centra za kontrolu i prevenciju infektivnih bolesti s Operativnim centrom za hitne slučajeve i prvom laboratorijom 3. nivoa biološke bezbjednosti, dok će se obnoviti i opremiti nekoliko mikrobioloških laboratorija.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.