NavMenu

Privredna komora CG mijenja Statut radi snižavanja kriterijuma u izboru predsjednika

Izvor: Mina Subota, 09.10.2021. 10:08
Komentari
Podeli
(Foto: Picsfive/shutterstock.com)
Upravni odbor Privredne komore (PKCG) usvojio je u petak, 8. oktobra, predlog izmjene Statuta te asocijacije, kako bi snizio kriterijume za izbor novog predsjednika ili predsjednice, pišu Vijesti.

Predlogom se mijenja Statut kako bi za predsjednika mogli konkurisati i oni koji su "profesionalni ugled stekli radom na odgovarajućim poslovima u poslovnim asocijacijama", a ne samo da imaju dugogodišnje iskustvo na rukovodećim mjestima u privredi.

U izmjeni Statuta konačnu riječ će dati Skupština PKCG, nakon čega će biti raspisani izbori za novog predsjednika.

Prema informacijama Vijesti, Statut se mijenja jer sadašnja vršiteljka dužnosti predsjednice, Nina Drakić, želi da se kandiduje, ali ne ispunjava sadašnje uslove, jer nikada nije radila na odgovornim mjestima u privredi, već u poslovnim asocijacijama.

Formalno obrazloženje za izmjenu Statuta je da se ovom dopunom "stvaraju uslovi za proširenje kruga koji se mogu kandidovati".

Na prethodnim izborima prije tri mjeseca, nakon ostavke Vlastimira Golubovića, pobjedio je Vojin Žugić, ali je umjesto preuzimanja funkcije 1. septembra podnio ostavku, nakon čega je potpredsjednica Drakić postala v. d.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.