NavMenu

U Hrvatskoj trenutno 92.000 turista

Izvor: Mina Petak, 12.06.2020. 14:54
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
U Hrvatskoj je danas registrovano više od 92.000 turista, što je oko 20.000 više nego u srijedu, odnosno prije početka produženog vikenda zbog praznika Telovo, objavila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Više od dvije trećine turista je iz inostranstva, uglavnom iz Njemačke, Slovenije, Austrije i Češke, prenosi STA.

Danas je u sistem za praćenje turističkih posjeta eVisitor u Hrvatskoj registrovano oko 66,5 hiljada turista iz drugih zemalja, što pokazuje da se turisti s vodećih hrvatskih turističkih tržišta polako vraćaju u Hrvatsku nakon perioda najvećih ograničenja zbog pandemije Covida-19.


Oni su objasnili da su turisti iz Njemačke, Slovenije, Austrije i Češke najčešće najbrojniji, međutim ove godine je u junskom vremenu znatno manje nego inače.

Većina turista ima privatni smještaj, a slijede kampovi i hoteli. Najpopularnije turističko odredište je Rovinj, a slijede ga ostrva Vir i Mali Lošinj te opština Medulin kod Pule, pokazuju podaci eVisitor-a.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.