NavMenu

Zapadna obilaznica oko Podgorice u fazi projektovanja - Slijedi tender za izvođenje radova

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 10.02.2020. 15:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: jocic/shutterstock.com)Ilustracija
U Podgorici je nedavno završena rekonstrukcija druge faze ulice Miloja Pavlović, koja je ujedno i najznačajnija saobraćajnica u naselju Gornja Gorica, saopšteno je iz PG Biroa.

- Rekonstrukcija je krenula davne 2008. godine, prvih 350 metara je tada sređeno. U ovom zahvatu smo sada rekonstruisali dodatnih 430 metara. Vrijednost izvedenih radova je cca 380.000 EUR. Prije nekoliko dana smo raspisali tender za rekonstrukciju preostalog dijela ove ulice u dužini od 1 km i 100 m. Dakle, to će biti najkrupniji investicioni zahvat na ovom prostoru vrijednosti 1,2 mil EUR i ako budemo imali sreće da tenderskom procedurom dobijemo kvalitetnog izvođača radova, ovaj vrijedan posao ne samo za ovaj dio grada, ćemo okončati možda i do kraja ove godine - rekao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković prilikom posjete Gornjoj Gorici.

On je naglasio da je prilikom obilaska mjesne zajednice Gornja Gorica veliki broj ljudi sa ovog prostora iskazao interesovanje u pogledu usvajanja DUP-a za prostor Sadine.

- Budući da na tom prostoru imamo više stotina vlasnika od kojih je jedan značajan broj upravo iz Gornje Gorice, koristim priliku da one koji nijesu informisani obavjestim da je Vlada Crne Gore donijela Odluku o izradi DUP-a Sadine, tako da smo konačno krenuli u realizaciju finalne faze te vrlo važne priče, imajući u vidu da će organizacija toga prostora sigurno determinisati budući razvoj grada u pomenutom dijelu i zato pozivam sve zainteresovane građane da isprate proceduru i uzmu aktivno učešće u javnoj raspravi, kako bismo u konačnom, dobili najkvalitetnije moguće plansko rjesenje.

Gradonačelnik je najavio i buduće investicije u Glavnom Gradu.

- U planu je realizacija kapitalne investicije za Podgoricu, najveće iz oblasti putne infrastrukture nakon što završimo Jugozapadnu obilaznicu polovinom ove godine, a to je izgradnja Zapadne obilaznice - buduće saobraćajne veze između Bulevara 21. maj sa Nikšićkim putem i izgradnja bulevara kroz samo naselje Gornja Gorica, dakle Ulica Branka Deletića i njeno pretvaranje u modernu saobraćajnicu bulevarskog tipa. Za ovaj dio bulavara kroz Gornju Goricu mi već imamo spremnu projektnu dokumentaciju. Trenutno je u fazi projektovanja Zapadna obilaznica, a kad završimo taj dio posla raspisaćemo tender za izvođenje radova, a imamo obezbijeđena i finansijska sredstva, kao i podršku Uprave za saobraćaj Vlade Crne Gore. Projektovana vrijednost ova dva putna pravca je preko 15 mil EUR i to samo projekat bez eksproprijacije. Gotovo je sigurno da će ukupan iznos te investicije dostići 20 mil EUR - rekao je gradonačelnik.

Osim kapitalnih, u Gornjoj Gorici je bilo i manjih projekata značajnih za grad, rekao je Vuković.

- Sanacija kapele na mjesnom groblju, koju smo odradili krajem prošle godine, nedavno smo sredili i prostor oko poligona u Gornjoj Gorici, takođe prema sugestiji mjesne zajednice, a u samom objektu mjesne zajednice smo adaprtirali jedan prostor za potrebe rada buduće laboratorije. Naglasiću da imamo izvanrednu saradnju sa kolegama iz mjesne zajednice, dobijamo nove zahtjeve i sigurno ćemo se, kao i do sada, maksimalno odgovorno odnositi prema njima - zaključio je gradonačelnik.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.