NavMenu

Za nove projekte opredijeljeno 3,41 mil EUR - Poziv otvoren do 1. juna

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.03.2022. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Kevin Schneider)
Projekti u oblasti zapošljavanja, upravljanja otpadom i otpadnim vodama i razvoja turističkih kapaciteta u fokusu su trećeg poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija - Crna Gora 2014-2020.

Poziv je otvoren za institucije i organizacije iz 14 opšina iz centralnog dijela i sa sjevera Crne Gore, a za zajedničke projekte je opredijeljeno 3,41 mil EUR.

- Ministarstvo finansija Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU, u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije Srbije i Vladom Crne Gore - Kancelarijom za evropske integracije, pozivaju sve zainteresovane da iskoriste fondove Evropske unije i prijave zajedničke projekte u okviru Trećeg poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija - Crna Gora 2014-2020 - navodi se u pozivu.

Opšti cilj trećeg poziva je da se doprinese ekonomskom, društvenom i teritorijalnom razvoju programskog područja podsticanjem integracije, zajedničkog razvoja i korišćenja potencijala i mogućnosti kako bi se područje učinilo atraktivnim za život i rad.

Sredstva u iznosu od 3,41 mil EUR, koja su dostupna okviru ovog poziva, opredjeljuju se za povećanje zapošljivosti i mogućnosti za zapošljavanje, unapređenje upravljanja otpadom i tretmana otpadnih voda i unapređenje kapaciteta za korišćenje turističkih potencijala programskog područja.

- Poziv je otvoren za sva pravna neprofitna lica koja su osnovana u Crnoj Gori i Srbiji i koja pripadaju sljedećim kategorijama: ministarstva i organi državne uprave, lokalne uprave i njihove institucije, lokalne turističke organizacije, organizacije civilnog društva, privredne, zanatske i trgovinske komore, strukovna udruženja, udruženja poljoprivrednika, udruženja MSP, institucije koje pružaju formalno i neformalno obrazovanje, institucije za istraživanje, razvoj i inovacije, agencije za lokalni i regionalni razvoj, udruženja opština, lokalne organizacije za podršku poslovanja, javna i privatna tijela koja podržavaju radnu snagu, agencije za zapošljavanje, institucije i organizacije za zaštitu prirode, javna tijela odgovorna za upravljanje vodama, nacionalni parkovi, sportske organizacije i institucije kulture - objašnjeno je.


Za zainteresovane aplikante biće organizovani informativni i sastanci za podsticanje projektnih partnerstava, kako bi institucijama i organizacijama iz dvije zemlje predstavili uslove poziva i pojasnili procedure podnošenja predloga projekata.

Poziv je otvoren do 1. juna 2022. godine.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.