PURCHASE OF ACTIVE AND PASSIVE TELECOMMUNICATIONS EQUIPMENT -City Administration City of Belgrade, the Agency for Commercial Space

Source: Službeni glasnik Republike Srbije Thursday, 10.06.2010. 21:55
Comments
Podeli
Na osnovu člana 72. stav 1. tačka 1. Zakona o javnim nabavkama
GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA
AGENCIJA ZA POSLOVNI PROSTOR
Beograd,UL. Kraljice Marije 1
upućuje
JAVNI POZIV
za podnošenje ponuda u otvorenom postupku za javnu nabavku dobro: kupovina aktivne i pasivne telekomunikacione opreme
i izvođenje radova na ugradnji i povezivanju
u poslovnoj zgradi u ul. Kraljice Marije 1 u Beogradu
(javna nabavka broj 25/10)

Predmet javne nabavke je dobro: Kupovina aktivne i pasivne telekomunikacione opreme i izvođenje radova na ugradnji i povezivanju u poslovnoj zgradi Kraljice Marije br. 1 u Beogradu.
Pravo učešća imaju sva zainteresovana lica koja ispunjavaju uslove za učešće u postupku javne nabavke, u skladu sa članom 44. Zakona o javnim nabavkama. Ispunjenost uslova iz člana 44. Zakona o javnim nabavkama ponuđač dokazuje dokumentima iz člana 45. Zakona o javnim nabavkama, a u skladu sa zahtevima iz konkursne dokumentacije i javnog poziva. Ako ponuđač ima sedište u stranoj državi, dokumentacija za dokazivanje uslova mora biti izdata od strane nadležnog organa države u kojoj ponuđač ima sedište i prevedena na srpski jezik. Sva dokumenta kojima se dokazuje ispunjenost uslova iz člana 44. Zakona o javnim nabavkama mogu se dostavljati u neoverenim kopijama osim bankarske garancije za ozbiljnost ponude i pisma o namerama banke za izdavanje bankarskih garancija za povraćaj avansnog plaćanja, za dobro izvršenje posla i za otklanjanje nedostataka u garantnom roku koje se dostavljaju u originalu.
Ponudu može podneti ponuđač koji nastupa samostalno, ponuđač koji nastupa sa podisporučiocima i grupa ponuđača koja podnosi zajedničku ponudu.
Ponuđač je u obavezi da uz ponudu podnese:
1) Original neopozivu, bezuslovnu, naplativu na prvi poziv bez prava prigovora, bankarsku garanciju za ozbiljnost ponude, sa rokom važnosti do isteka opcije ponude, odnosno minimum 90 dana od datuma otvaranja ponuda u iznosu od 5% od vrednosti ponude sa PDV , kojom se garantuje da će Naručiocu platiti ukupan iznos po prijemu prvog poziva Naručioca u pismenoj formi i izjave u kojoj se navodi da je:
- ponuđač izmenio ili opozvao ponudu za vreme trajanja važnosti ponude, bez saglasnosti Naručioca;
- ponuđač, iako je upozanat sa činjenicom da je njegova ponuda prihvaćena od strane Naručioca kao najpovoljnija, odbio da potpiše ugovor, shodno uslovima iz ponude;
- ponuđač nije uspeo ili je odbio da dostavi tražene bankarske garancije - za povraćaj avansa i dobro izvršenje posla.
Bankarska garancija će se smatrati neispravnom ukoliko ne sadrži sve napred navedene elemente.
2) Pisma o namerama banke za izdavanje neopozivih i bezuslovnih bankarskih garancija, plativih na prvi poziv bez prigovora i to:
a) garancije za povraćaj avansnog plaćanja, u visini traženog avansa, a najviše 40% od ukupno ugovorene cene i sa rokom važnosti 30 dana duže od ugovorenog roka za izvršenje ugovorne obaveze u celosti
b) garancije za dobro izvršenje posla, u iznosu od 10% od vrednosti ugovora i sa rokom važnosti 30 dana duže od ugovorenog roka za izvršenje ugovorne obaveze u celosti
v) garancije za otklanjanje nedostataka u garantnom roku, u iznosu od 5% od vrednosti ugovora i sa rokom važnosti 30 dana duže od ugovorenog garantnog roka
3) Ponuđač je dužan da pre uvođenja u posao osigura radove, materijal i opremu od uobičajenih rizika do njihove pune vrednosti (osiguranje objekta ) i dostavi Naručiocu polisu osiguranja, orginal ili overenu kopiju, sa važnošću za ceo period izvršenja nabavke.
Ponuđač je takođe dužan da pre uvođenja u posao, dostavi Naručiocu polisu osiguranja od odgovornosti prema trećim licima i stvarima, orginal ili overenu kopiju, sa važnošću za ceo period izvršenja nabavke, u svemu prema važećim zakonskim propisima.
4) Dokaz o raspolaganju neophodnim finansijskim kapacitetom što podrazumeva ostvareni ukupan prihod u tri obračunske godine (2007, 2008 i 2009 godinu) u zbirnom iznosu od najmanje 60.000.000,00 dinara. Ovaj dokaz dostavlja svaki člana grupe, s tim da uslov o raspolaganju neophodnim finansijskim kapacitetom ispunjavaju zajedno. Ukoliko ponuđač nastupa sa podisporučiocem, pored navedenog, dostavlja i dokaz da je podisporučilac ostvario ukupan prihod u tri obračunske godine (2007, 2008 i 2009 godinu) u zbirnom iznosu od najmanje 20.000.000,00 dinara
Ponuđač, mora da dostavi ličnu licencu odgovornog izvođača radova koji će rešenjem biti imenovan za izvođenje radova u predmetnoj javnoj nabavci, koji je u stalnom radnom odnosu kod ponuđača.
Ponuđač je u obavezi da dostavi: 1). ličnu licencu odgovornog izvođača radova, koji će Rešenjem biti imenovan za izvođenje radova u predmetnoj javnoj nabavci, broj 453 sa kopijom Potvrde IKS-a, ne starijom od 6 meseci od dana objavljivanja javnog poziva, da je odgovorni izvođač radova član IKS-a i da mu odlukom Suda časti izdata licenca nije oduzeta.
Podisporučilac ili svaki član grupe ponuđača mora imati stalno zaposlenog odgovornog izvođače radova sa licencom 453.
Ponuđač mora da ispuni uslov – da dostavi referenc listu o isporuci aktivne i pasivne telekomunikacione opreme sa izvedenim radovima na ugradnji i povezivanju, u periodu od 01.04.2007. godine do 01.04.2010. godine, sa dokazima za najmanje 3 referentna dobra.
Referentnim dobrom smatra se dobro – aktivna i pasivna telekomunikaciona oprema koja je isporučena, ugrađena i povezana u vrednosti od najmanje 30.000.000,00 dinara.
Za svako dobro, navedeno u referenc listi, dokazi su Potvrde Naručioca o isporuci aktivne i pasivne telekomunikacione opreme sa izvedenim radovima na ugradnji i povezivanju, koje su izdate pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću.
Ponuda koja ne sadrži referenc listu sa najmanje 3 reference sa traženim dokazima, odbiće se kao neispravna.
Ponuđač koji nastupa sa podisporučiocima - podisporučioci moraju da ispune uslov da dostave referenc listu o isporuci aktivne i pasivne telekomunikacione opreme sa izvedenim radovima na ugradnji i povezivanju , u periodu od 01.04.2007. godine do 01.04.2010. godine, sa dokazima za najmanje 1 referentno dobro
Za svaki objekat, naveden u referenc listi, dokazi su Potvrde Naručioca o isporuci aktivne i pasivne telekomunikacione opreme i izvedenim radovima na ugradnji i povezivanju, koje su izdate pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću.
Ponuda koja ne sadrži referenc listu sa najmanje 1 referencom sa traženim dokazima, odbiće se kao neispravna. Pomenute dokaze za podisporučioca dostavlja ponuđač.
Ponuđač koji nastupa sa podisporučiocima, mora u ovoj javnoj nabavci da učestvuje u visini najmanje 60% od iznosa iz ponude svojim sredstvima, neophodnim za izvršenje zahtevanog procenta , odnosno da poveri podisporučiocima najviše 40% iznosa iz ponude.
Ponuđač mora da ispuni uslov – da ima najmanje 40 stalno zaposlenih, od kojih najmanje jedan diplomirani inženjer sa licencom broj 453.
Ponuđač mora da ispuni uslov o dovoljnom tehničkom kapacitetu što podrazumeva sledeću opremu:
Kombi, nosivosti minimum 0,6 t – kom. 1
Bušilice , razne – kom.3
Brusilice , razne – kom. 3
Ponuđač dostavlja fotokopiju sertifikata kvaliteta ISO 9001 ili ISO 27001 koji ima važnost najmanje do kraja 2010. godine. Ovaj dokaz, ponuđač dostavlja i za podisporučioca, odnosno dostavljaju ga svi članovi grupe ponuđača
Ponuđač dostavlja fotokopiju MAF autorizacije od srane proizvođača za ponuđenu opremu koji ima važnost najmanje do kraja 2010. godine. Ovaj dokaz, ponuđač dostavlja i za podisporučioca, odnosno dostavljaju ga svi članovi grupe ponuđača.
Ponuđači su obavezni da pre podnošenja ponude obiđu objekat na kome će se izvoditi predmetna javna nabavka i sami steknu uvid u sve informacije koje su neophodne za pripremu ponude.Troškove posete snosiće ponuđač. Ponuđač će biti odgovoran za povrede osoblja, gubitak ili oštećenje imovine ili bilo koji gubitak, oštećenja, trošak i rashod koji može nastati iz bilo kog razloga u realizaciji ove posete.
Ponuđač koji je samostalno podneo ponudu ne može istovremeno da učestvuje u zajedničkoj ponudi ili kao podisporučilac.

Konkursna dokumentacija se može preuzeti na adresi: Gradska uprava Grada Beograda, Agencija za poslovni prostor, 11000 Beograd, Makenzijeva 31, soba 406, (u daljem tekstu Naručilac), svakog radnog dana od dana objavljivanja javnog poziva u vremenu od 10,00 do 14,00 časova uz podnošenje ovlašćenja za preuzimanje konkursne dokumentacije i dokaz o uplati 3.000,00 dinara na ime troškova umnožavanja i dostavljanja konkursne dokumentacije koja su nepovratna. Uplata se vrši na račun Gradske uprave broj 840-742341843-24, model 97, poziv na broj 11-501-1825. Ponuđačima koji upute zahtev za dostavljanje Konkursne dokumentacije, ista će biti dostavljena u roku od dva dana od dana prijema.
Zainteresovano lice ima pravo uvida u konkursnu dokumentaciju, na mestu i u vremenu predviđenom za preuzimanje konkursne dokumentacije.
Ponuđači su dužni da ponudu sačine prema uputstvu Naručioca i da je dostave u roku od 30 dana od dana objavljivanja javnog poziva u „Sl. glasniku RS“, do 12,00 časova, bez obzira na način dostavljanja, u zapečaćenom omotu, preko pisarnice na adresu: Gradska uprava Grada Beograda, Agencija za poslovni prostor , Makenzijeva 31, Beograd, sa naznakom „Ponuda za kupovinu aktivne i pasivne telekomunikacione opreme i izvođenje radova na ugradnji i povezivanju u poslovnoj zgradi Kraljice Marije br. 1 u Beogradu
– javna nabavka redni broj 25/10 - NE OTVARATI“. Rok za podnošenje ponuda počinje da teče od prvog narednog dana od dana objavljivanja javnog poziva u „Sl. glasniku RS“.
Ponuđač je dužan da na poleđini omota naznači naziv, adresu, telefon i kontakt osobu, a na licu omota da stavi zavodni pečat sa brojem i datumom ponude.
Rok za podnošenje ponuda počinje da teče od prvog narednog dana od dana objavljivanja javnog poziva u „Sl. glasniku RS“.
Ne prihvataju se ponude sa varijantama.
Ponuda mora biti jasna, nedvosmislena, čitko popunjena, overena pečatom i potpisana od strane odgovornog lica ponuđača.
Opcija ponude je minimum 90 dana od dana otvaranja ponuda.
Kriterijum za ocenu ponuda je ekonomski najpovoljnija ponuda:
1) cena 90 pondera
Najniža ponuđena cena vrednuje se sa 90 pondera,
a ostale ponude po sledećem obrascu:
(najniža ponuđena cena / cena konkretne ponude x 90 pondera )
2) Broj sertifikovanih stalno zaposlenih Cisco CCIE inženjera ili
inženjera u istom rangu kod drugih proizvođača
10 pondera
- 10 i više stalno zaposlenih inženjera 10 pondera
- od 6 do 9 i 9 stalno zaposlenih inženjera 6 pondera
- od 3 do 5 i 5 stalno zaposlena inženjera 3 pondera
- od 1 do 2 i 2 stalno zaposlena inženjera 1 ponder
- nijedan stalno zaposleni inženjer 0 pondera
Ponuđač je u obavezi da kao dokaz za svakog stalno zaposlenog inženjera, dostavi fotokopiju radne knjižice, fotokopiju ugovora o radu i fotokopiju sertifikata koja je overena pečatom i potpisom od strane odgovornog lica ponuđača.
U situaciji kada postoje dve ili više ponuda sa jednakim brojem pondera, Naručilac će izvršiti izbor najpovoljnije ponude na osnovu elementa kriterijuma - najniže ponuđene cene.
Javno otvaranje ponuda će se obaviti nakon isteka krajnjeg roka za podnošenje ponuda, u 12,30 časova u prostorijama Gradske uprave Grada Beograda, VI sprat – sala, ulica Makenzijeva broj 31, Beograd, uz prisustvo ovlašćenih predstavnika ponuđača. Predstavnici ponuđača su dužni da dostave ovlašćenja za zastupanje. Ovlašćenje mora da bude zavedeno kod ponuđača, overeno pečatom i potpisano od strane odgovornog lica ponuđača. Ukoliko poslednji dan roka pada u neradni dan, rok ističe prvog narednog radnog dana.
Okvirni rok u kome će Naručilac doneti Odluku u vezi predmetne javne nabavke je 30 dana od dana javnog otvaranja ponuda.
Neblagovremena ponuda se neće otvarati i po okončanju postupka otvaranja biće vraćena ponuđaču uz povratnicu, sa naznakom da je ista podneta neblagovremeno.
Kontakt osoba za dodatne informacije: Savka Srdić , dipl. inž. el., telefon: 2457-332.
Comments
Your comment
Full information is available only to commercial users-subscribers and it is necessary to log in.

Forgot your password? Click here HERE

For free test use, click HERE

Follow the news, tenders, grants, legal regulations and reports on our portal.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.