Udruženje građana Vera ljubav nada Novi Sad

Potpuni naziv:

Udruženje građana Vera ljubav nada Novi Sad

Odgovorno lice:

Miodrag Blizanac

Matični broj:

????????

Datum osnivanja:

??.??.????

Pretežna delatnost:

(????) Lorem ipsum dolor sit amet consectetur

Contact

Adresa:Trg Slobode 3, 21000 Novi Sad
Telefon: ??? ?? ???? ???
??? ?? ???? ???
Fax:
Email:no-reply@example.com

Status, income, ownership

Oblik svojine:

economic and business associations

Activity description

Udruženje Vera Ljubav Nada iz Novog Sada okuplja osobe sa invaliditetom, decu sa smetnjama u razvoju, njihove roditelje, rodbinu, stručne saradnike iz oblasti socijalne zaštite (psihologe, socijalne radnike, pedagoge), prijatelje i sve druge koji žele da doprinesu aktivnijoj i kvalitetnijoj integraciji u društvo ove marginalizovane grupe. Udruženje gotovo svakodnevno inicira ili je deo neke akcije koja doprinosi boljem razumevanju i prihvatanju osoba sa invaliditetom. U tom smislu su potpisani i programi saradnje sa drugim udruženjima, organizacijama koje daju prioritet stvaranju humanog društva i podizanju opšte svesti o značaju socijalne inkluzije.
Udruženje Vera Ljubav Nada postoji od marta 2010. godine iako se ideja za njegovo osnivanje začela još s prvim nastupom Teatra Dobrih Vibracija i mešovito-inkluzivnog hor „Ison“. Ove dve sekcije su začetak udruženja koje danas ima više od 180 članova, brojne sekcije i aktivnosti - od glume, pevanja, plesa, sporta do ribolova, aktivnosti sa konjima, orjentiringa...
Vera Ljubav Nada je organizator inkluzivnog evropskog festivala Hearts in Harmony. Ovaj jedinstveni muzički festival uvek okupi veliki broj osoba sa invaliditetom iz regiona i Evrope koji se bave nekom vrstom muzike (pevanje, sviranje, horovi...). Kroz koncerte i javne nastupe promoviše se inkluzija, njene vrednosti i podstiče se društvo na odgovornije ponašanje.
Prikaži pun opis

News

view all

06.04.2016.  |  Agriculture, Healthcare

U Šajkašu otvorena sodara "Filipus" - Preduzeće zaposlilo mlade sa invaliditetom

U Šajkašu je otvorena sodara "Filipus". Ona je drugačija zato što u njoj rade mlade osobe sa invaliditetom. Projekat pod imenom "Sodara Filipus" pokrenulo je Udruženje "Vera, ljubav, nada". Otvaranjem tog preduzeća obezbeđena su, pre svega, ista prava i jednake šanse za lični razvoj, učenje i zapošljavanje dvadesetoro mladih. Sodaru "Filipus" otvorio je u utorak, 5. aprila 2016.