NavMenu

Beogradski "PSTech" postao deo "Endava grupe" iz Londona

Izvor: eKapija Petak, 19.06.2015. 12:19
Komentari
Podeli
"PSTech", softverska kompanija sa više od 300 zaposlenih i sedištem u Beogradu, specijalizovana za razvoj softvera i poslovnih rešenja za klijente u Silikonskoj dolini i Skandinaviji, postala je deo "Endava Grupe" čije se sedište nalazi u Londonu, kancelarije u Njujorku, Atlanti, Frankfurtu, a razvojni centri u Rumuniji, Moldaviji i Makedoniji, objavljeno je na zvaničnom sajtu beogradske kompanije.

Ovo spajanje će dodatno ojačati prisustvo "Endava grupe" u Adriatik regiji i omogućiti klijentima još bolji pristup vrhunskim IT talentima u Srbiji. Zaposleni u Beogradu dobiće nove mogućnosti za razvoj karijere, a kompanija ima želju da i na lokalnom tržištu postane vodeći poslodavac u IT oblasti.

"Endava grupu" čini 2,250 zaposlenih koji objedinjuju vrhunsko inženjersko znanje sa ekspertizom u oblasti bankarstva, finansija, osiguranja, maloprodaje, telekomunikacija i medija.

U toku poslovne 2013/2014 godine, ostvarila je rast prihoda od 50% praćen sličnim rastom broja zaposlenih u razvojnim centrima u centralnoj i istočnoj Evropi. Endava predstavlja jednog od najaktivnijih poslodavaca u gradovima kao što su: Bukurešt, Kluž, Jaš, Kišinjev i Skoplje. Već dve godine za redom, "Endava" je u Rumuniji prepoznata kao najpoželjniji poslodavac u IT oblasti zbog značajnih ulaganja u profesionalni razvoj zaposlenih i kulture učenja i deljenja.

"Endava" je u toku 2014. godine otvorila kancelariju u Frankfurtu, nakon spajanja sa konsultantskom IT kompanijom i povećala svoje prisustvo u SAD osnivanjem prodajne kancelarije u Atlanti. U toku prošle godine, otvoren je i novi razvojni centar u Makedoniji.

Sa više od 50,000 IT profesionalaca i više od 3.500 IT diplomaca godišnje, Srbija je značajna IT destinacija prepoznatljiva po izuzetno talentovanim inženjerima i odličnom znanju engleskog jezika. Beograd je uz to veoma dobro povezan sa evropskim prestonicama i nalazi se u vremenskoj zoni koja omogućava laku realizaciju projekata za klijente u Skandinavskim zemljama.

Klijenti PSTech-a su neke od vodećih svetskih tehnoloških kompanija kao što su "Cisco Systems", "Sony Mobile", "Adobe Systems", "Plantronics" i drugi. Kroz istinsko partnerstvo sa svojim klijentima, "PSTech" je uspostavio veoma uspešan model saradnje sa kompanijama iz Silikonske doline i tako otvorio veliko tržište koje je posebno interesantno za Endavu.

Kancelarija u Beogradu će nastaviti da posluje kao i do sada, pod "PSTech" brendom, dok u narednim mesecima u potpunosti ne prihvati Endava brend.

- Veoma smo uzbuđeni što se pridružujemo internacionalnoj kompaniji sličnih vrednosti sa oprobanim poslovnim modelom koja veoma brzo raste. Našim ljudima želimo da ponudimo veću mogućnost sistematičnog razvoja kroz pristup međunarodnom tržištu, interakciju sa kolegama na drugim lokacijama i nove izazovne projekte u zemljama kao što su Velika Britanija i Nemačka. U narednih nekoliko godina vidimo rast našeg tima u Beogradu sa fokusom na razvoj karijere i još boljim uslovima za rad - izjavila je Branka Radovanović, generalni direktor kompanije "PSTech".

- Ovo spajanje je strateški potez koji ima za cilj nastavak ulaganja i jačanje našeg prisustva u Adriatik regiji koje smo započeli otvaranjem kancelarije u Makedoniji. Beograd ovime postaje veoma važan razvojni centar za nas. Očekujemo da raste podjednako brzo kao i naši razvojni centri u drugim zemljama. Cilj nam je da postane najpoželjniji poslodavac u regionu, baš kao što je to slučaj sa drugim Endava lokacijama u centralnoj i istočnoj Evropi. Verujemo da ćemo zajedno još brže doći do novih klijenata i unaprediti naše poslovanje koristeći veliko iskustvo Beogradskog tima koje ima u radu sa najvećim tehnološkom kompanijama i klijentima sa zapadne obale SAD - ističe Džon Kontrel, generalni direktor kompanije "Endava".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.05.2024.  |  Zdravstvo

Šta će biti sa niškom Kardiohirurgijom? - Dr Dragan Milić dobio otkaz na Medicinskom fakultetu

Profesoru dr Draganu Miliću, koji je radio na Medicinskom fakultetu u Nišu i koji je nosilac izborne liste Grupe građana "Dr Dragan Milić", uručeno je rešenje o prestanku radnog odnosa posle petogodišnjeg ugovora, jer, po njegovim rečima, dekanka nije završila izborni proces za njegov izbor u zvanje redovnog profesora u skladu sa zakonom. Milić poručuje da posledice po Kliniku za kardiohirurgiju kojom rukovodi mogu biti krajnje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.