NavMenu

Nove tehnologije povećavaju konkurentnost - Tematski bilten Industrija 21. novembra na eKapiji

Izvor: eKapija Ponedeljak, 16.10.2017. 11:39
Komentari
Podeli
Tehnologija napreduje velikom brzinom. Svaki proizvođač se trudi da inovacijama nadmaši konkurenciju. U borbi za što boljim rezultatima energetska efikasnost je velika podrška. Četvrta industrijska revolucija i digitalizacija neće zaobići ni kompanije u Srbiji.

Privredni napredak naše zemlje moguć je uz ubrzani razvoj industrije i primenu savremenih tehnologija. Za to nam je neophodna integracija dostupnih tehnologija, stručni kadar i jačanje prerađivačkog sektora. To obuhvata izgradnju modernih, ekološki odgovornih i energetski efikasnih industrija koje zapošljavaju visoko obrazovanu radnu snagu i imaju podršku naučnih institucija.

Upravo to su vodeće teme Tematskog biltena: "Industrija - Nove tehnologije povećavaju konkurentnost". U Tematskom biltenu ćemo predstaviti tehnologiju, rešenja i opremu koji se koriste u funkciji unapređenja poslovanja. Pisaćemo o primeni digitalnih tehnologija i transformaciji proizvodnje, integrisanim industrijskim rešenjima, upravljačkim sistemima, sistemima automatizacije…

Teme koje ćemo istraživati su - nove tehnologije, digitalizacija, Internet of Things (IoT), veštačka inteligencija, industrija 4.0, poslovanje u oblaku, sajbersigurnost, virtuelna realnost, mobilnost, robotika, inovacije, energetska efikasnost…

Razgovaraćemo sa svim relevantnim sagovornicima iz ove oblasti – od državnih struktura, strukovnih udruženja, preko značajnih predstavnika privrede koji prepoznaju značaj ove teme, do proizvođača opreme, kreatora softverskih rešenja, a ukazaćemo i na primere dobre prakse.

Tematski bilten "Industrija - Nove tehnologije povećavaju konkurentnost" je idealno mesto da preporučite vašu firmu, usluge ili proizvode koji mogu doprineti unapređenju ove oblasti.

Pozivamo vas da nam se pridružite. Pišite nam na urednik@ekapija.com ili marketing@ekapija.com ukoliko želite da budete deo našeg Tematskog biltena, a svakako nam pošaljite i vaše predloge i sugestije kako bismo ovu temu predstavili što kvalitetnije.

Izdanja ranijih Tematskih biltena pročitajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan tender za rekonstrukciju vodotornja i gradnju pasarele u okviru Ložionice vredan 12,6 mil EUR

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu raspisala je tender za projektovanje (izrada PZI i PIO) i izvođenje radova u okviru kompleksa Ložionice. Tender se odnosi na rekonstrukciju vodotornja, izgradnju pasarele i opremanje, a reč je fazama 4 i Faze 5 restauracije kompleks kod Mostarske petlje. Opremanje objekata odnosi se na Vodotoranj, Ložionicu i poslovni Aneks (nabavka i ugradnja audio vizuelne tehnike, nameštaja,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.