NavMenu

Pirotski okrug dobio privrednu komoru

Izvor: eKapija Sreda, 28.06.2017. 15:36
Komentari
Podeli
(Foto: ASDF_MEDIA/shutterstock.com)
Na osnivačkoj skupštini Ugovorne okružne privredne komore Pirot (UOPK Pirot) koja pokriva područja grada Pirota, opština Dimitrovgrad, Babušnica i Bela Palanka, odrżanoj 28. juna 2017. godine, izabran je predsedavajući i organi komore, predstavljeni su zadaci i ciljevi, donet osnivački akt i usvojen statut komore.

Kako je saopštila Slobodna zona Pirot, UOPK Pirot je osnovalo 120 privrednika uz podršku lokalnih samouprava Pirotskog upravnog okruga i Slobodne zone Pirot u skladu sa Zakonom o privrednim komorama, kao interesna, poslovno-stručna i neprofitna organizacija privrednih subjekata koje povezuje zajednički poslovni interes, u cilju usklađivanja i zastupanja interesa članova i podsticaja privrednih aktivnosti na teritoriji Upravnog okruga Pirot.


Pored ostalih aktivnosti UOPK Pirot će omogućiti učešće u projektima Evropske Unije, efikasne usluge sa kancelarijom u Pirotu, saradnju sa sličnim komorama u okrużenju i svetu, podršku specifičnim lokalnim kompanijama i robnim markama, davanje podrške realizaciji lokalnih strateških planova i promociji Pirota, dodaje u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije

Vlada Mađarske usvojila akt o smanjenju čekanja na graničnim prelazima sa Srbijom

Vlada Mađarske usvojila je akt o razvojnim potrebama za realizaciju određenih mera u cilju smanjenja vremena čekanja na graničnim prelazima sa Republikom Srbijom, objavio je Balint Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara. - Shodno ovoj odluci, snage granične policije na prelazu Reske biće povećane za 78, a na prelazima Tompa i Hercegsanto za 125 lica, takođe će se nabaviti i neophodna tehnička oprema u 2024-2025. godini -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.