Izvor: IN STORE Trade MAGAZINE | Nedelja, 06.10.2019.| 11:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Veganski namazi od šumskih pečuraka iz Srbije rado viđeni na policama svetskih prodavnica

Vrganj
Veganski namazi od šumskih pečuraka, koje pod robnom markom "Šumska tajna" proizvodi startap preduzeće Stanišić BIO iz Novog Sada, našli su svoje mesto na policama prestižnih marketa, kako u oko 400 marketa u našoj zemlji, tako i širom sveta, na tržištima SAD, Belgije, Češke i Crne Gore.

Ovaj proizvod, koji spada u visoko kvalitetnu premijum hranu, nastao je kao ideja mladog preduzetnika Nikole Stanišića, koji sa 27 godina vodi preduzeće.

Uvidevši da među ljudima raste svest o važnosti uvođenja zdravih proizvoda u svakodnevnu ishranu, odlučio je da napravi proizvod čija su osnova šumske pečurke, koje spadaju u najzdravije plodove prirode, jer se ne mogu uzgajati u veštačkim uslovima i uspevaju samo u organskom okruženju.

Namazi su bez glutena i dodatog šećera, a sirovina se nabavlja od sertifikovanih kompanija, čije se otkupne stanice nalaze po planinskim predelima Srbije.

Trenutnu paletu proizvoda čine namazi od pet vrsta pečuraka: vrganj, lisičarka, crna truba, smrčak i crni tartufi. Osim pečuraka, bazu namaza čine i leblebija, hladno ceđeno suncokretovo ili maslinovo ulje i himalajska so, koja se i pored današnje napredne tehnologije suši ručno i sadrži preko 80 minerala.

Nikola se u preduzetničke vode upustio prateći put svog oca koji je takođe preduzetnik, i uz koga je imao priliku da uči i stiče znanja.

- Trudim se da aktivno pohađam obuke iz oblasti razvoja proizvodnje i poslovanja, kao i sajmove i konferencije iz oblasti poljoprivrede i preduzetništva, kako bih dalje unapredio proizvode i način poslovanja. Nedavno sam posetio prestižni Sajam hrane u Londonu na kome su srpske kompanije prvi put organizovano nastupile i izlagale najbolje od hrane što nudi Srbija.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.