Izvor: Novosti | Ponedeljak, 16.09.2019.| 09:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

Recikliranje guma donosi dobru zaradu - Srbija daje stimulaciju od 20 dinara po kilogramu, plan ojačati i mrežu sakupljača

(Foto: Bill Ragan/shutterstock.com)
Samo jedno preduzeće koje se bavi recikliranjem automobilskih guma zaradilo je za godinu dana blizu 700 miliona dinara, a dobar deo prihoda potiče i od državnih subvencija, jer Srbija daje stimulaciju od 20 dinara po kilogramu.

- U Srbiji se godišnje reciklira oko 53.000 tona guma. Na osnovu programa koji smo sproveli 2013. i 2014, uz pomoć Kraljevine Norveške napravili smo softver koji nam omogućava da tačno odredimo koliko se guma godišnje pojavi na našem tržištu - kaže za Novosti Filip Radović, direktor Agencije za zaštitu životne sredine.

Radović objašnjava da se po sadašnjim pravilnicima, gume koje se uvoze nenamontirane na automobile "mere u tonama", a gume na automobilima u komadima. Radi se na novom pravilniku koji će, najverovatnije, iskoristiti neki od sličnih dokumenata razvijenih zemalja zapada.

- To je bitno i zbog subvencija države, a Srbija daje jednu od najvećih stimulacija u regionu. Guma je veoma profitabilan materijal. Kada se reciklira, može da se iskoristi veoma lako za mnoge namene što opet donosi profit - kaže Radović.

U Srbiji najviše preduzeća koje se bave recikliranjem guma ima na području Vojvodine. Ali, s obzirom na subvenciju države, zagarantovano tržište, lako se može očekivati da se ovaj biznis dodatno razvije na celoj teritoriji.

Ima i planova da se ojača mreža sakupljača, ne samo iskorišćenih automobilskih guma, već i drugih sirovina i to tako što bi se deo subvencija usmeravao i na preduzeća koja će se baviti prikupljanjem.

Cilj je da se sa divljih deponija, iz reka, potoka, šuma, uklone automobilske gume koje bi umesto da uništavaju životnu sredinu, donele zaradu.


Auto-baterije

Šta u Srbiji da rade zasada malobrojni vlasnici hibridnih i električnih automobila sa dotrajalim baterijama?

- Srbija nema pogon za preradu baterija iz tih automobila, ali postoji fond u koji se uplaćuju sredstva prilikom uvoza automobila koji je usklađen sa evropskom praksom takozvanim taksama namenjenim eksploatacionom veku automobila (Life Time Tax) - objašnjava Radović. - Tako da će i taj problem biti rešen u dogledno vreme.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.