"NIP Spasić" - U detaljima je ušteda


Energetska efikasnost, sintagma koja se danas često koristi, ukazuje na jednostavnu životnu politiku - efikasnu upotrebu i uštedu energije. Najefikasniji način postizanja uštede ostvaruje se upravo toplotnom izolacijom građevinskih objekata, odnosno ugradnjom termoizolacionih fasadnih sistema.

Ugradnjom ovih sistema jednostavno i trajno rešava se pitanje toplotne izolacije građevinskih objekata. S obzirom na to da savremeni život insistira na unapređenju energetske efikasnosti, jedan od osnovnih prioriteta jeste racionalna upotreba energenata kod krajnjih korisnika. Ekonomske krize dolaze i prolaze, energetska traje uveliko i trajaće...

Preduzeće "NIP Spasić" svojim proizvodnim programom akcenat stavlja na povećanje efikasnosti samih termoizolacionih fasadnih sistema, posebnu pažnju obraćajući na najkritičnije delove termoizolacionih sistema (fasada) – to su otvori na fasadama (prozori i vrata) jer se merenjem termovizijskim kamerama došlo do podataka da se velika količina energije rasipa (gubi) baš u tim delovima termoizolacionih sistema.

Proizvodi kompanije "NIP Spasić", kombinovani pravilnim tehnikama montaže svih delova termoizolacionih sistema, sprečavaju gubitak energije na najkritičnijim mestima sistema i tako omogućavaju da objekti izolovani na ovakav način budu svrstani u viši energetski razred. Time će se pored uštede energije štedeti i plaćanjem manjih poreza za date objekte. Kada tome pridodamo i dodatno smanjenje emisije CO2 u vazduh, dobit je višestruka.
Kontakt i okapna lajsna
Među mnogim proizvodima iz asortimana preduzeća "NIP Spasić" mogu se izdvojiti dva:

1. Proizvod kojem na našem tržištu nije posvećena dovoljna pažnja, a koji je po svim parametrima neophodan za efikasniji termoizolacioni fasadni sistem - kontakt lajsna!

Kontakt lajsne za prozore i vrata (sa i bez staklene mrežice), za početak, prilikom samog izvođenja radova štite prozore i vrata od prljanja i mehaničkih oštećenja. Ubrzavaju izvođenje radova, a radove čine lakšim. Omogućavaju estetski savršenu završnu obradu i, što je najvažnije, sprečavaju prodiranje hladnoće i buke boljim zaptivanjem koje je postignuto samom konstrukcijom proizvoda.

2. Lajsna sa okapnicom koristi se za zaštitu svih delova fasade kod kojih je moguće da dođe do podlivanja vode (kišnice). Ugrađuje se na balkonima, kod otvora prozora i vrata (gornja ivica fasade iznad prozora ili vrata), može da se koristi umesto početnih profila, kao i kod svih uglova gde postoji mogućnost slivanja vode. Sprečava kapilaran uspon vode i oštećenje, odnosno pucanje fasade. Takođe, mehanički štiti sve ivice na kojima je ugrađena, a da su pri tome sve ivice idealno ravne. Staklena mreža koja se nalazi na PVC ugaonoj lajsni mora da zadovolji sve kvalitativne uslove kao i staklena mreža koja se koristi za armiranje termoizolacionog fasadnog sistema.
O kvalitetu proizvoda preduzeća "NIP Spasić" govore sertifikati koje proizvodi poseduju, kao i zadovoljstvo kupaca širom Evrope. Iskustvo sticano prethodnih 30 godina kompanija deli sa poslovnim prijateljima širom kontinenta.

Proizvodi preduzeća "NIP Spasić" poseduju sertifikate:

- ETAG 014 (CE znak – deklaracija o usaglašenosti proizvoda sa evropskim direktivama)
- GOST R (sertifikat kvaliteta Ruske Federacije).

Takođe, kompanija poseduje ISO 9001:2008 – standard za sisteme menadžmenta kvalitetom.

Kompletan sadržaj Tematskog biltena "Energetska efikasnost – danas ulaganje, sutra profit" možete pročitati OVDE.