Manja potrošnja struje i do 40% - Novi LG klima uređaji za komercijalne prostore nude brže i efikasnije regulisanje temperature


Otkako je 1968. godine proizvela prvi korejski klima uređaj, kompanija LG je ostala među vodećim proizvođačima klima uređaja u pogledu inovativnosti. Ova kompanija prodala je najviše na svetu rešenja za klimatizaciju za kućnu upotrebu. Godine 2008. LG je postao prva kompanija koja je ukupno prodala više od 100 miliona klima uređaja. Gradeći svoju reputaciju na uspehu i tehnološkom liderstvu u sektoru klimatizacije za kućnu upotrebu, LG je prešao i na proizvodnju sistema za klimatizaciju.

Asortiman sistema za klimatizaciju visokog učinka ove kompanije pruža efikasnu kontrolu temperature za visoke zgrade i objekte. Vremenom je LG evoluirao u dobavljača sveobuhvatnih KGH i energetskih rešenja, investirajući u nove tehnologije i dodajući rashladne uređaje, VRF sisteme i BMS sisteme (sistemi za upravljanje zgradama) svom sveobuhvatnom portfoliju proizvoda.

Kompanija u svojim akademijama školuje vrhunske profesionalce za klimatizaciju, kojih širom sveta ima skoro 80. Ovi centri za talente obezbeđuju razvojne radionice i programe obuke koji pružaju dragoceno praktično iskustvo. LG pruža i korisne alatke inženjerima i instalaterima KGH sistema, uključujući softvere "LG Air Conditioner Technical Solution" (LATS), koji im štede vreme. LG AC Akademija u Beogradu nudi savremene kurseve koji su namenjeni ekspertima za klima uređaje, HVAC projektantima, arhitektama, investitorima, komercijalistima i studentima srodnih smerova. Nastava se sprovodi kako teoretski, tako i praktičnim primerima u izložbenom delu.

Uz širok asortiman inovativnih rešenja, LG pruža korisnički servis bez premca.

Manja potrošnja energije i do 40%

LG se zauzeo da razvije novu, visokoefikasnu tehnologiju invertera. Pored toga što troše manje struje, unapređeni sistemi invertera ove kompanije imaju moćne performanse i pouzdaniji su.

LG inverterski kompresor pruža manju potrošnju energije i do 40%, pa samim tim omogućava i smanjenje troškova rada. Napravljen za komercijalne prostore, poput kancelarija i maloprodajnih objekata, novi model pruža komfor, veću izdržljivost i izuzetnu sezonsku energetsku efikasnost.

Inovativni senzor za brže i efikasnije grejanje i hlađenje

"Single" i "Multi Split" modeli kompanije LG predstavljaju jedino rešenje u toj kategoriji proizvoda koje se odlikuje inovativnim "senzorom za regulisanje temperature i pritiska", opremljenim tehnologijom za regulisanje pritiska.

Standardni "Single" i "Multi split" sistemi procenjuju rad inverter kompresora samo preko senzora temperatura procesa toplotne pumpe.

Međutim, u najnovijoj seriji "LG Single" i "Multi Split" modela pridodat je i "senzor za regulisanje pritiska", koji direktno analizira i reguliše pritisak i temperaturu rashladne tečnosti. Značajno se pojačava učinak kompresora u pogledu preciznosti i efikasnosti. Tačnije, "senzori za regulisanje temperature i pritiska" dovode do bržeg, efikasnijeg grejanja i hlađenja.

Oni doprinose i produženju radnog veka kompresora i obezbeđuju stabilan učinak u svim vremenskim uslovima. Najvažnija prednost je osećaj ugodnosti. Temperatura i brzina strujanja vazduha u prostoru se prilagođava tako da minimalno utiče na komfor korisnika. Standardni sistemi nemaju mogućnost direktnog prilagođavanja, tako da temperatura vazduha iz klime može biti neprijatno niska.

Kompletan sadržaj Tematskog biltena "Energetska efikasnost – danas ulaganje, sutra profit" možete pročitati OVDE.