Tematski bilten

Zelena tranzicija - Put ka uspehu

NavMenu

FRAGMAT S - Izolacija od temelja do krova

Podeli

(Foto: Fragmat)
Kompanija FRAGMAT S D.O.O. Šid, privredno društvo za proizvodnju hidro i termo izolacionih materijala, zvanično je počela sa radom 23.09.2004. kao jedna od članica sistema TIM d.d. Laško. Promenom vlasničke strukture 1.6.2005.godine fabrika TIM IZOLIRKA priključuje se sistemu FRAGMAT iz Ljubljane. Povoljan geografski položaj, kao i znanje i iskustvo sistema FRAGMAT na području termo i hidro izolacija, doprineli su da FRAGMAT S postane vodeća fabrika u proizvodnji hidroizolacionih materijala na bazi modifikovanog bitumena, bitumenskih emulzija, polimerbitumena za puteve i hidroizolacija mostovnih objekata, kao i termoizolacionih materijala na bazi ekspandiranog polistirena (EPS), specijalnih proizvoda od EPS-a u vidu monte i ambalažnog stiropora.

Link ka sajtu: https://www.fragmat.rs

Proces proizvodnje je postavljen po visokom standardu kvaliteta ISO 9001 sa zvaničnim sertifikatom, što nam uz stručnu osposobljenost radnika omogućuje i osigurava prepoznatljiv kvalitet u poslovnosti i proizvodnom asortimanu kako na domaćem tržištu tako i na tržištima jugoistočne Evrope gde izdvajamo Crnu Goru, Bosni i Hercegovinu, Makedoniju, Rumuniju, Bugarsku i Albaniju gde smo prisutni već neko vreme.

(Foto: Fragmat)

IZOLUJEMO OD TEMELJA DO KROVA

Bitumenske trake su namenjene za zaštitu objekata i konstrukcija od prodora podzemne, atmosferske ili druge vode (uključujući i vlagu). Sastoje se od uloška koji je obostrano obložen sa bitumenskom masom i zaštićen pogodnim materijalom (kvarcni pesak, polietilenska folija, talk, škriljac ili PE folija). Karakteristike bitumenske trake prvenstveno su određene vrstom uloška, kvalitetom i količinom bitumenske mase. Uložak uslovljava zičko-mehaničke karakteristike trake, a bitumenska masa temperaturnu postojanost i otpornost prema starenju. Zaštita određuje način ugradnje trake.

Prema nameni trake delimo na:

• Trake za sekundarnu hidroizolaciju

• Trake za hidroizolaciju temelja

• Trake za hidroizolaciju ravnih krovova

• Trake za parnu branu

• Trake za hidroizolaciju mostovskih konstrukcija


ZELENI KROVOVI - POŠTUJMO NAŠU ŽIVOTNU SREDINU

PREDNOSTI ZELENIH KROVOVA

• Estetski izgled

• Proizvodnja kiseonika

• Smanjuju nivo buke i do 50 decibela

• Smanjuju nivo zagađenja

(Foto: Fragmat)

Sistem ozelenjenog ravnog krova sa ekstenzivnom vegetacijom

1. Ekstenzivna vegetacija

2. Substrat za ekstenzivno ozelenjen krov

3. Odvajajući sloj - poliesterski filc

4. Toplotna izolacija FRAGMAT XPS 300 GL

5. Drugi hidroizolacijski sloj, IZOFLEX P4 FLL

6. Prvi hidroizolacijski sloj, IZOFLEX P4 plus

7. Osnovni premaz BITULIT

8. AB ploča u padu

Sve tekstove iz tematskog biltena pogledajte OVDE.

Fotogalerija
Fragmat