Tematski bilten

Zelena tranzicija - Put ka uspehu

NavMenu

Biti u zelenom - I profit i očuvanje resursa

Podeli

Ima li smisla baviti se temama zaštite životne sredine u doba inflacije, rata, energetske nesigurnosti? I te kako, sada više nego ikada. Ključna sintagma koja je obeležila prethodnu godinu je "energetska samodovoljnost". U uslovima energetske krize i nesigurnosti, energetska efikasnost, korišćenje otpada u proizvodnji, oslanjanje na sopstvene kapacitete i optimizacija poslovanja postaju sve važniji.

Ali, nije ušteda jedini motiv kompanijama da krenu putem zelene tranzicije. Tu su i sve prisutniji ESG standardi koji zahtevaju od kompanija poslovanje u skladu sa principima zaštite životne sredine kako bi ostale konkurentne i na svetskom tržištu.

Važnost zelene tranzicije shvatile su kompanije čije priče možete naći u biltenu koji je pred vama. Saznaćete koja inovativna rešenja dovode do uštede, kako ostvariti energetsku efikasnost, zašto je cirkularna ekonomija sve važnija u regionu.

Uz pomoć stručnjaka analizirali smo novine u oblasti ESG standarda, saznali šta nam donose izmene Zakona o OIE i gde je Srbija u oblasti reciklaže guma, istraživali da li je mladima važno da rade za ekološki odgovorne kompanije.

Na kraju, došli smo do zaključka da zelena tranzicija zaista jeste jedini put ka uspehu, kao što sugeriše i naziv našeg biltena.