Izdvojite članak Odštampajte vest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Novi Dorćol - Mir i spokoj u centru Beograda

Realizacijom stambeno-poslovnog kompleksa Novi Dorćol započeta je nova era stanovanja, a njegovim stanarima je pružen koncept koji zadovoljava sve potrebe savremenog životnog stila. Projekat A Blok dokaz je da investitorska kuća Deka Inženjering pomera granice i postavlja nove standarde gradnje, u stilu koji se nastavlja i unapređuje u jednoj od najatraktivnijih prestoničkih četvrti.

Autentičnost Novog Dorćola sadržana je u inovativnom dizajnu, urbanom konceptu života i udobnosti stanovanja. Reč je o arhitektonskom delu koje vrlo smelo i vešto miri fragmente prošlosti i izazove današnjice.

Smešten u samom jezgru Beograda, u blizini svih aktuelnih dešavanja, nadomak Skadarlije, Botaničke bašte, Knez Mihailove ulice, Narodnog pozorišta, muzeja i fakulteta, Novi Dorćol svojim stanarima zapravo nudi mir i utočište od gradske vreve. Prva faza izgradnje, koja se sastoji od 225 stanova i 15 lokala, završena je i useljena u julu 2021. godine. Druga faza obuhvata 347 stambenih jedinica svih struktura, sa atraktivnim pogledom na panoramu grada i Dunav.

Brojni sadržaji, poput marketa, kafea, restorana, dečjeg igrališta, vrtića, podzemne garže, opremljene i elektropunjačima, predstavljaju oazu u centru grada. Dodatnu prednost čine blizina reke i Linijski park - projekat zelene gradske zone, kojom se povezuje Pančevački most sa Beton halom. A moderna organizacija stambenog prostora, prisustvo velikih staklenih površina, "smart home" sistem, video nadzor, recepcija i energetska efikasnost pružaju osećaj sigurnosti i komfora.


- Činjenica je da potrebe kupaca neprestano rastu, kao i njihovi zahtevi, a Deka Inženjering je osnovan upravo sa ciljem da tržištu Srbije i Beograda ponudi novi kvalitet životnog prostora, pri čemu prednost dajemo elementima ekološke gradnje. Inovativnim rešenjima zaista smo postavili nove standarde u izgradnji i s ponosom mogu da kažem da smo pomerili i nastavljamo da pomeramo granice u oblasti real estatea. U tom smislu, Novi Dorćol i jeste skrojen po meri svojih stanara, bez obzira na to da li su u pitanju pojedinci, poslovni ljudi, parovi ili porodice sa decom - ističe Dušica Gaković, Project Lead, Deka Inženjering.

Pored toga što je reč o savremenom zdanju koje pruža apsolutnu udobnost, industrijsko nasleđe i istorijski kontekst utkani su u identitet Novog Dorćola. Elementi nekadašnje Platnare iz 19. veka doprinose nesvakidašnjem izgledu lokacije. Zgrada od cigle iz 1897. godine, koja je svojevremeno bila fabrika tekstila, biće pretvorena u luksuzni restoran u kome će gosti moći da degustiraju vrhunske specijalitete i vina.

I to nije sve. Ako nakon svih poslovnih obaveza poželite da se opustite i posvetite sebi, u samom kompleksu je i DownTown Wellness centar koji zahvaljujući bazenu sa hidromasažnom celinom, sauni, slanoj sobi, parnom kupatilu, teretani i spoljnom "zen vrtu" pruža obilje mogućnosti za uživanje i relaksaciju.

Jasno je da su krajnji korisnici polazna tačka kompanije Deka Inženjering, koja na našem tržištu posluje od 2011. godine. Od A bloka, preko Novog Dorćola, ona beskompromisno sledi čvrsto utemeljen trend u projektovanju i nastaviće da gradi prestižne komplekse na premijum lokacijama i kreira objekte koji zadovoljavaju svaki segment života svojih budućih rezidenata.

Kompletan sadržaj tematskog biltena "Nekretnine i gradnja - investicije kao zalog za budućnost" možete pogledati OVDE


Fotogalerija
Novi Dorćol


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak