Izdvojite članak Odštampajte vest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

NOVASTON: Tržište office prostora traži specijalizovane zastupnike

Tržište kancelarijskog prostora se oporavilo od efekata pandemije - investitori i kompanije koje ulažu u real estate sektor nastavljaju gradnju visokotehnoloških objekata, kao i renoviranje postojećih u starom delu grada. Takođe, novi izazovi koje je doneo rat u Ukrajini pretvorili su se u šanse na našem tržištu, pa se poslednjih meseci beleži aktivni rast zakupa i sve veća potražnja za kancelarijama klase A na centralnim gradskim lokacijama.

Uprkos prvobitnim pesimističkim procenama zbog inflacije i neizvesnosti na globalnom nivou, većina eksperata ocenjuje da će cene zakupa i dalje rasti zbog kontinuiranog visokog interesovanja, ali i viših troškova izgradnje. S druge strane, očekujući najbolju uslugu i uslove, zakupac/kupac želi da radi sa kompanijama koje poseduju iskustvo i ujedno su specijalizovane za sektor poslovnog prostora. Takve real estate kompanije imaju sposobnost da ostanu agilne na zahtevnom tržištu pružanjem široke lepeze usluga, da brzo reaguju i omoguće najefikasniju transakciju.

Zato nije tajna da su danas najvažnije dobre poslovne osnove, kvalitetan portfolio i stabilan biznis model. Kompanija NOVASTON, kao jedna od vodećih domaćih platformi u real estate industriji, upravo nudi klijentima potpunu uslugu u oblasti rentiranja, prodaje i upravljanja nepokretnostima, tekućim i investicionim održavanjem, projektima izgradnje i opremanja modernog poslovnog prostora, kao i marketinga.

________________________________________________________________________________________________________________

POSLOVNI PROSTOR ZA USPEŠNE KOMPANIJE

U ponudi NOVASTONA su sve vodeće poslovne zgrade u okviru Central Bussines District-a, kako na Novom Beogradu tako i u centru grada, poput Indotekovog portfolija, Airport City multifunkcionalnog poslovnog parka u centru Novog Beograda, zatim objekta ekskluzivne klase Kennedy Offices, modernog Bridge Plaza u bloku 43, zgrade Grawe itd.

________________________________________________________________________________________________________________


- Trendovi pokazuju da kompanije traže kancelarijske prostore koji podržavaju novu tehnologiju i implementiraju uređaje koji spajajući kancelarijski i daljinski rad omogućavaju fleksibilnost. Takođe, već je imperativ da se u radnom prostoru primenjuju poslednji standardi brige za zdravlje i bezbednost radnika, kao i ciljevi održivog razvoja i "CO2 zero" standarda. Zaštita životne sredine predstavlja fokus odgovornog korporativnog upravljanja, zbog čega arhitektura poslovnih objekata mora da uskladi energetsku efikasnost, moderan dizajn, funkcionalnost i udobnost zakupaca. Poslovna zgrada "Revolucija" objedinjuje sve ove zahteve i na najbolji način podržava uspešne kompanije i posebne zahteve zaposlenih - poručuju iz NOVASTON-a koji je ekskluzivni zastupnik za izdavanje office prostora u ovoj zgradi na ukrštanju Bulevara kralja Aleksandra i Golsvordijeve ulice.


Luksuzni poslovni objekat "Revolucija" ima više od 7.000 m2 poslovnog prostora (još su na raspolaganju tri slobodna sprata za nove zakupce). Kancelarijski prostor A klase zauzima osam spratova, dok je poslednji sprat namenjen za raznovrsne događaje i konferencije. Prema planu, "Revolucija" će imati maloprodajni i restoranski prostor u prizemlju, dok je za zakupce obezbeđeno 130 parking mesta u podzemnoj garaži.

Zgrada se nalazi na izuzetno atraktivnoj centralnogradskoj lokaciji, preko puta Vukovog spomenika. U blizini su tehnički fakulteti, kao i brojni kafići, restorani, butici i prodavnice. Ima dobru povezanost sa užim centrom grada, ali i autoputem kojim se može stići do aerodroma za 25 minuta vožnje.

________________________________________________________________________________________________________________

RETAIL SEKTOR NE POSUSTAJE

NOVASTON platforma, koja je među vodećim kompanijama za rentiranje i upravljanje ritejl parkovima, u svom portfoliu ima 16 retail parkova - 14 STOP SHOP-ova, PULS Shopping Park i od ove godine novi AVA Shopping park (kod robne kuće IKEA) koji uskoro očekuje proširenje u okviru druge faze čime će postati jedna od najvažnijih šoping destinacija u Beogradu i okolini.

<i>AVA Shopping park</i>
AVA Shopping park

________________________________________________________________________________________________________________

Investitor Granit Invest odlučio se za "revolucionalni pristup" u građevinarstvu i dizajnu enterijera koji podrazumeva visoke ekološke standarde. Takođe, primenjuju se i aktuelni COVID-19 preventivni elementi, kao što su dotok svežeg vazduha i beskontaktno otvaranje vrata. Spratnost se uklapa u okolinu Vukovog spomenika, tako da niži delovi do četvrtog sprata predstavljaju vezu sa susednim zgradama.


Srbija prati svetske trendove koji beleže veću potražnju za kvalitetnim kancelarijskim prostorom od strane industrijskih sektora sa visokim rastom poput IT, ali i malih i srednjih preduzeća. Ponovo su za zakup atraktivniji poslovni prostori u centralnim poslovnim četvrtima velikih gradova, zbog pristupa kvalifikovanoj radnoj snazi i talentima. Funkcionalna tehnologija i naglasak na zdravlju i dobrobiti zaposlenih su među prioritetima u postCOVID svetu, kao i fleksibilnost rada koje pred kompanije stavlja imperativ prilagođavanja kancelarija radnim navikama zaposlenih stimulišući produktivnost i kreativnost.

Kompletan sadržaj tematskog biltena "Nekretnine i gradnja - investicije kao zalog za budućnost" možete pogledati OVDE



Fotogalerija
Poslovna zgrada Revolucija


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak