Izdvojite članak Odštampajte vest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Kompleks Lastavice - Dom kome se vraćaš

Moderni stambeno-poslovni kompleks Lastavice, na atraktivnoj novobeogradskoj lokaciji, Bloku 58, čine dva objekta - istočni i zapadni. Kao odvojene celine, svaki ponaosob se sastoji od tri podzemne etaže sa garažama, prizemlja, devet tipskih spratova i jednog povučenog sprata (3Po+P+9+Ps). Ukupna bruto građevinska površina iznosi 69.100 m2 (nadzemno BRGP 46.588 m2).

Istočno krilo podeljeno je na tri lamele i raspolaže sa 233 stana, 36 poslovnih apartmana, 19 lokala i 335 parking mesta. Za drugu fazu, zapadno krilo, u okviru dve lamele, na raspolaganju će biti 191 stan, 32 poslovna apartmana, 20 lokala i 300 mesta za parkiranje.

Najzastupljeniju strukturu stanova na tipskim spratovima predstavljaju jednoiposobni i dvosobni stanovi, koje rado biraju mladi ljudi koji počinju samostalan život. Zastupljeni su i porodicama privlačni dvoiposobni i trosobni, kao i izvestan broj dobro organizovanih troiposobnih stanova za višečlane porodice. Na povučenom spratu dominantan tip predstavljaju veliki stanovi - penthausi.

Svaki stambeni ulaz ima u prizemlju prostoriju za dečija kolica, kao i zajedničkog portira za svoju fazu u prizemlju jedne od lamela. Prostor oko zgrade karakterišu zelene i slobodne površine, a deo platoa predviđen je za dečije igralište i teretanu na otvorenom.

Fasadni zidovi projektovani su u duhu funkcionalne savremene arhitekture, a objekat je projektovan u energetskom razredu B, uz akcenat na izuzetnu zvučnu izolaciju. Predviđeno je grejanje na gas, kao centralno - toplovodno. Centralna priprema tople vode je predviđena za stanove i poslovne apartmane. Klimatizacija se sprovodi preko split sistema, spoljašnjih i unutrašnjih klima uređaja predviđenih u svakoj od soba, sa mogućnošću grejanja, s obzirom na to da su u pitanju inverter uređaji.

(Foto: Urban Developers and Investors )

Portirska služba će podrazumevati 24/7 video nadzor. Kompanija za održavanje će imati mogućnost onlajn nadgledanja i kontrole funkcionisanja pomenutih sistema, pored direktnog pristupa preko portira/recepcionera.

Ispod prizemlja nalaze se tri etaže garaže koje su definisane kao posebna celina iz koje se pristupa svim lamelama. U garaži se nalaze i stanarske ostave i jedna ostava za bicikle.

Sve stambene lamele raspolažu sa po dva lifta. Ulaz poslovnih apartmana ima jedan lift.

Investitor je češka kompanija Urban Developers and Investors (UDI), koja već 30 godina uspešno posluje u Češkoj, Slovačkoj i Poljskoj.

Kompletan sadržaj tematskog biltena "Nekretnine i gradnja - investicije kao zalog za budućnost" možete pogledati OVDE


Fotogalerija
Lastavice


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak