Izdvojite članak Odštampajte vest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Mikroelektronika pokrenula Planet Debug - Prvi Hardware as a service u Embedded industriji

(Foto: Mikroelektronika)
MikroElektronika (MIKROE), kompanija koja postavlja standarde i razvija inovativna hardverska i softverska rešenja za rad sa Mikrokontrolerima pokrenula je Planet Debug, platformu koja pruža uslugu iznajmljivanja Hardverskih alata - Hardware as a service.

Za samo 4.00 USD na dan, programeri mogu da rezervišu vreme na udaljenoj Planet Debug platformi koja je podešena po njihovim zahtevima i razviju svoj kod za aplikacije i otklone greške kroz inovativni NECTO Studio IDE a da ne moraju da čekaju poručeni hardver niti da se brinu da li je to što im treba dostupno trenutno za kupovinu.

Za programere koji su se odlučili za određeni hardver i žele da ga koriste tokom dužeg vremenskog perioda možda je bolja opcija da kupe odgovarajuće Fusion razvojne ploče, SiBRAIN MCU kartice i Click periferne ploče, što će im svakako pružiti veliku fleksibilnost u programiranju i omogućiti da proizvod brzo stave na tržište.

Međutim, oni koji i dalje cene mnoštvo različitih pristupa hardveru, ili oni kojima je potrebno, recimo, 10 dana za razvoj, mogu da rezervišu vreme na jednoj od preko 74 razvojnih ploča na Planet Debug platformama, za samo 4.00 USD dnevno. Mi ćemo ih podesiti za njih kroz kombinaciju MCU/periferija/displeja koju žele da isprobaju, a s razvojem mogu da počnu već sutra. Lepota je u tome što, kroz NECTO Studio možete da vidite stvarne prikaze stvarnih ploča u realnom vremenu jer ovo nije simulacija. Ono što je pored NECTO Studia ključni element Planet Debug koncepta je CODEGRIP, prvi WIFI debugger na svetu napravljen i patentiran od strane kompanije MIKROE.

(Foto: Mikroelektronika)

Pored toga sto Planet Debug korisnicima štedi i vreme i novac, koncept omogućava korisnicima da isprobaju proizvod pre nego što ga kupe. Dodavanje, promena i izmena perifernih pločica, displeja ili samog Mikrokontrolera je u samom centru koncepta Planet Debug baš kako bi prosečan inženjer i koristio neki hardver na svom stolu. Planet Debug je odličan i za studente i za profesionalce. U obrazovnim sredinama, resursi se mogu deliti, a ne postoji konfiguracija bez koje se ne može podići sistem. Za jednog aktivnog programera, vreme je najdragocenija stvar, a uz Planet Debug lako je početi s radom veoma brzo i odgovoriti na promene vezane za promenu projekta. Takođe, nestašice čipova neće uticati na vreme potrebno za razvoj.

Planet Debug platforme su zasad dostupne u kompaniji MIKROE, u Univerzitetu u Novom Sadu, u američkoj državi Minesota i u Meksiku.

Nebojša Matić, CEO u kompaniji MikroElektronika, očekuje instalaciju velikog broja Planet Debug platformi i u Aziji u bliskoj budućnosti. Ono što je ključno je da vreme na Planet Debug platformi može rezervisati svako iz bilo kog kutka sveta.

- "Hardware as a Service" usluga jeste budućnost programiranja. Danas je teško ljudima da to pojme, jer slagalica ima mnogo delova: periferne pločice, MCU kartice, Razvojni sistemi, Programatori i Kompajleri, ali je nama logičan ishod da se sve one spoje u platformu Planet Debug. To će doneti revoluciju u industriji razvojnih sistema i kompajlera - zaključuje Matić.

Celokupan sadržaj biltena možete pogledati OVDE.

Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak