Izdvojite članak Odštampajte vest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Obezbeđenje u svetu nevidljivih opasnosti

(Foto: MaxProtect)
Kompanije poput MaxProtect-a se već godinama bore sa predrasudama da se obezbeđenje svodi samo na fizičko. Ali, u dobu tehnologije, fizičko obezbeđenje čini jedva delić poslovanja ozbiljnih kompanija koje pružaju bezbednosne usluge.


Tehnološke inovacije olakšale su život savremenog čoveka, ali su u isto vreme stvorile brojne nove načine na koje bezbednost može biti ugrožena. Svima je poznata direktna, odnosno fizička opasnost (fizički napad, obijanje objekta, pljačka), ali se danas razvila i drugačija vrsta opasnosti - indirektna. Svako ko ima visoko poznavanje tehnologije može da ugrozi bezbednost čoveka. Dobar primer su krađa identiteta i "upadanje" na bankovni račun.


Bezbednost u eri tehnologije


U današnje vreme za skoro svaku radnju postoji softver koji može da je zameni. Što se više ulaže u sisteme tehničke zaštite i nove tehnologije, opcije su brojnije. Dobar primer je MaxProtect, kompanija nastala 2016. godine, koja okuplja iskusne ljude iz sveta obezbeđenja i poseduje najnaprednije i najkvalitetnije sisteme tehničke zaštite, koji joj uz najnovije tehnologije pružaju mogućnost da stane rame uz rame sa najvećim svetskim kompanijama koje se bave istom delatnošću.


Ali, bezbednost nove ere ne leži samo u uslugama koje služe za odbranu od visokotehnološkog kriminala. Običnom čoveku i najosnovnija usluga jedne stabilne kompanije za obezbeđenje može značiti mnogo.


Direktor kompanije MaxProtect Dejan Radenković podelio je sa nama načine na koje i privatno i poslovno lice mogu mogu sebi obezbediti mirniji san uz njihove usluge.


- Nama nije prioritetno da po svaku cenu "dobijemo" posao, već sa velikom pažnjom i prilazimo svakom potencionalnom klijentu, uzimajući u obzir njegovu specifičnost i sve bezbednosne rizike koje mu prete. Naš generalni zadatak je da sačuvamo mir i stabilnost. Na primer, ako je naš klijent pravno lice zadatak je obezbeđenje nesmetanog obavljanja poslovnih funkcija iste i na taj način damo pun doprinos uspešnom poslovanju klijenta. Usluge obezbeđenja se mogu posmatrati kao osiguranje. Kao što osiguranje garantuje sigurnost u teškim situacijama, mala ulaganja u obezbeđenje sprečavaju velike gubitke. Naši klijenti koji se odluče za usluge video nadzora mogu da se u svakom momentu uključe na svoje kamere i posmatraju ih ma koliko daleko bili. Najveći izazov jeste tehnološka zaštita zbog čega u svom timu imamo vrhunske stručnjake iz ove oblasti koji se uspešno nose sa ovim rizicima modernog doba kojima su podložne sve kompanije, bez obzira kojom se delatnošću bave - napominje Radenković.


Dejan Radenković
Dejan Radenković (Foto: MaxProtect)



Najviši standardi za fizičku bezbednost


Kompanije koje se bave obezbeđenjem ne mogu da nude usluge fizičkog obezbeđenja bez brojnih licenci kao što su LF1 (licenca bez oružja) i LF2 (licenca za nošenje oružja).


Velika znanja i veštine potrebne su da bi se jedna takva kompanija smatrala stabilnom i profesionalnom. Pored toga, što zaposleni mora biti u savršenoj kondiciji, pored odličnog fizičkog izgleda i lične higijene koja mora biti na zavidnom nivou, osnovno je da bude psihički potpuno stabilan kako bi u svakom momentu bio spreman da u datom trenutku odreaguje na ispravan način.


- Svi naši zaposleni su licencirani od strane MUP-a, bez obzira da li rade kao službenici obezbeđenja, u Kontrolnom centru, gde se osim dvadesetčetvoročasovnog monitoringa, koordinira radom svih službenika obezbeđenja na terenu, na poslovima stacionarnog obezbeđenja, patrolnog ili interventnog tima, transporta novca ili lične pratnje lica. Svako od njih je prošao bezbednosne provere da mogu da rade na poslovima privatnog obezbeđenja sa ili bez oružja u zavisnosti od poslova koji obavljaju - otkrio je Radenković za eKapiju.


Obezbeđenje više nije samo muški posao


Modernizacija poslovanja u svetu obezbeđenja ne odnosi se samo na oslanjanje na visoku tehnologiju i organizovanje dodatnih obuke.


- Kada kažem da mi pružamo široku lepezu usluga iz domena privatnog obezbeđenja, ništa novo nisam rekao što ne bi rekla bilo koja druga firma koja se bavi ovim poslom, ali ono što nas možda izdvaja od ostalih, jeste što mi vodimo računa i o rodnoj ravnopravnosti i zato sa ponosom možemo da kažemo da u našoj kompaniji radi veliki broj žena koji daju svoj puni doprinos ostvarenju naših poslovnih ciljeva - rekao je Radenković i dodao:


- Mi želimo da menjamo sliku koja, čini se, vlada u društvu kada se spomene obezbeđenje, a to je da su to neki "sirovi momci opasnog izgleda" ili pak nezainteresovani i neugledni ljudi bez autoriteta i znanja. A naše brojne sposobne koleginice su pravi primer da to ne može biti dalje od istine.

Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak