Izdvojite članak Odštampajte vest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

CTP Invest razvija najveći industrijski park u Srbiji

CTP Invest, vodeći vlasnik i operator poslovnih parkova u Centralnoj Evropi, od početka poslovanja u Srbiji pokrenuo je brojne projekte. Pored značajnih investicija u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, kompanija planira početak izgradnje novog CTParka - Beograd Sever. Nakon završetka projekta Srbija će dobiti najveći industrijski park koji će se prostirati na 70.000 m2.

- Tokom 2019. godine kompanija CTP Invest kupila je zemljište površine 15,3 hektara u nameri da izgradi jedan od najvećih industrijskih parkova u Srbiji. Već smo dobili i dozvolu za izgradnju logističkog centra, a početak radova planiran je za prvi kvartal 2020. godine. U okviru CTParka Beograd sever biće izgrađene tri odvojene zgrade ukupne površine 70.000 m2, modernog industrijskog prostora A klase - kažu iz CTP Investa.

Posebnu atraktivnost novog CTParka čini njegova lokacija. Zemljište na kome će biti igrađen industrijski park nalazi se u Novim Banovcima, odmah pored auto-puta A1.

- Naš novi centar biće strateški pozicioniran između dva najveća grada u Srbiji - Beograda i Novog Sada. Lokacija pored same raskrsnice Novi Banovci daje mogućnost jednostavnog pristupa auto-putevima, što je od velike važnosti za buduće investitore. Takođe, značajna prednost je odlična povezanost sa Zagrebom, Budimpeštom i Temišvarom - navode iz kompanije.

Moderan prostor i odlična pozicioniranost CTParka Sever pogodni su za "first mile" logistiku (dopremanje robe do prodavca ili distributera) i laku proizvodnju. Udaljenost od centra Beograda od samo 20 kilometara, blizina Novog Sada, Inđije i okolnih mesta predstavljaju posebnu pogodnost i zbog lako dostupne radne snage. Naime, područje koje pokriva 2,5 miliona ljudi može se obići za svega 40 minuta vožnje.


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak