Izdvojite članak Odštampajte vest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Coeus - Platforma koja kompanijama nudi "pamet" mašinskog učenja za bolje razumevanje potrošača

Domaća kompanija Things Solver se od osnivanja uspešno bavi upravljanjem velikom količinom podataka i izvlačenjem značajnih uvida korišćenjem prediktivnih modela. Odabir adekvatnog modela mašinskog učenja podrazumeva razumevanje industrije u kojoj se klijent nalazi i posvećenost problemu koji traži rešenje iz podataka. Cilj Things Solver tima, koga čine većinom Data Scientist-i, Data Inžinjeri i Frontend developeri, je kreiranje alata koji doprinose rastu vrednosti biznisa.

Proteklih godina rada sa podacima, Things Solver je nastojao da objedini modele mašinskog učenja koji rezultiraju pouzdanom predikcijom ponašanja potrošača u budućnosti. Tokom evolucije i razvoja, nastala je ideja o kreiranju jedinstvene platforme koja uz pomoć pomenutih modela pruža višedimenzionalnu podršku poslovanju.

Za trocifren procenat rasta kompanije Things Solver u 2019. godini znatne zasluge nosi upravo razvoj nove platforme Coeus (Kios).

Coeus je danas uslužni softver koji, iz poslovnih podataka, izvlači primenljive informacije i znanje. Rezultat su konstruktivne sugestije za donošenje poslovnih odluka.

Coeus platforma je osmišljena kao podrška prodajnim timovima da istražuju i pronalaze trendove u svojim podacima i da donose pravovremene odluke na osnovu predikcija koje sugerišu modeli mašinskog učenja. Posebna pogodnost korisnicima platforme je što nudi nekoliko paketa korišćenja, sa ciljem da se prilagodi količini podataka i kompleksnošću zahteva koje nameće delatnost klijenta.

U okviru različitih paketa korišćenja, klijentu se nudi nekoliko opcija integracije, tehnička podrška, kao i opcija razvijanja dodatnih modela specifičnih samo za potrebe datog korisnika.

Modul korisničkog profila smatra se jednim od najkorisnijih alata koji integriše sve podatke koje kompanija ima o svom kupcu sa raznih izvora podataka, a u skladu sa industrijom za koju je Coeus namenjen. Važno je napomenuti da pored sirovih podataka o kupcu, ovaj modul nudi i izlaz prediktivnih modela koji govore o preferencijama kupca u budućnosti. Na stranici ovog modula može se naći trend potrošnje određenog kupca, vrednost kupca za kompaniju, koliko je verovatno da će kupiti sledeći proizvod i koji, te u kom segmentu kupaca se on nalazi u odnosu na zabeleženo potrošačko ponašanje.

Najveća vrednost biznisu iz perspektive korisnika Coeus-a je personalizovan pristup i predložen tretman ka svakom kupcu. Ovaj modul je idelan alat za prepoznavanje kupčevih preferencija u kupovini pri samom kontaktu sa njim, bilo da je on došao do šaltera da se informiše, pozvao korisnički servis ili obavlja kupovinu na kasi. Modul korisničkog profila je najefikasniji alat za razumevanje svakog pojedinačnog kupca.

Pored modula korisničkog servisa koji se fokusira na kupca pojedinačno, izdvaja se i modul koji ima primenu u kreiranju promocija proizvoda i usluga određenoj grupi kupaca. Nije iznenađujuće da se ovaj modul naziva Kreator kampanje. Vrednost Kreatora kampanje je da uz pomoć višekriterijumske selekcije kreira idealan skup kupaca koji nose najveću verovatnoću da će kupiti proizvod koji je predmet promocije, ali i da isfiltrira samo one kupce čija je procenjena vrednost za kompaniju u skladu sa budžetom kampanje. Ovu mogućnost daju mu prediktivni modeli preporuke i vrednost korisničkog ciklusa kupca. Cilj ovog modula je targetiranje samo adekvatnih kupaca.

Ovakav pristup kao rezultat daje efikasne kampanje uz povećanje procenta kupaca koji reaguju na promociju. Nakon ere agresivnog marketinga, danas moramo biti veoma obazrivi da neadekvatnim pristupom ne oteramo kupce već osetljive na količinu promotivnog materijala koje svakodnevno dobijaju. Kreator kampanje modul nastoji da stekne i zadrži poverenje koje klijent ima kod svojih potrošača.

Za sve radoznale korisnike platforme, Coeus nudi razne zanimljive uvide kroz vizualizaciju - bilo da želite da saznate iz kojih delova na mapi vam dolaze različiti tipovi kupaca ili da vidite kako kupci menjaju ponašanje kroz vreme.

Coeus je vremenom akumulirao i implementirao znatiželjna pitanja korisnika i otvoren je i za vaše sugestije kroz demo verziju za koju se možete prijaviti na sajtu Things Solver-a.

Coeus je do sada primenu našao u bankarstvu, maloprodaji i telekomunikacijama, a u planu je razvijanje dodatnih modula za industrije koje imaju sličan pristup svojim potrošačima.


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak