Izdvojite članak Odštampajte vest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Peđa Petronijević, direktor GTC Srbija - Pratimo svetske trendove i donosimo ih u Srbiju

Peđa Petronijević
Peđa Petronijević
Realizacijom započetih projekata kompanije GTC Srbija, Beograd je tokom 2019. postao bogatiji za još jedan tržni centar i dve nove poslovne zgrade. I tu se planovi kompanije ne završavaju. Iako do kraja godine imamo još puna tri meseca, već sada možemo zaključiti da je 2019. bila veoma uspešna za kompaniju GTC Srbija.

- Krajem maja 2019. godine naša kompanija je završila i pustila u rad Ada Mall, savremen i atraktivan tržni centar. Takođe, otvorili smo dve nove poslovne zgrade i garažu sa 900 parking mesta u okviru kompleksa Green Heart, ukupne kvadrature 55.000 m2. U planu je da poslednja, treća zgrada površine 6.000 m2, koja se nalazi u okviru istog kompleksa, bude spremna za useljenje novih zakupaca na proleće 2020. godine - rekao je za eKapiju Peđa Petronijević, direktor kompanije GTC Srbija.

Još jedan projekat koji će svakako obogatiti ponudu srpske prestonice kada je reč o poslovnim prostorima jeste i GTC X. Prostiraće se na 30.000 m2 i biće smešten u Bulevaru Milutina Milankovića.

- Sprat veličine 2.000 m2 i podzemna garaža na tri nivoa pokazali su se kao izuzetno atraktivni potencijalnim zakupcima. Ceo kompleks karakteriše inovativan i autentičan dizajn, a interesovanje potencijalnih zakupaca je više nego zadovoljavajuće. Kao i u svim svojim projektima, GTC pre svega insisitira na efikasnosti i funkcionalnosti radnog prostora i okruženju sa svim sadržajima potrebnim zakupcima zgrade, a zatim te elemente nadograđuje posebnim arhitektonskim novitetima - kaže Petronijević.

Projekat GTC X
Projekat GTC X
Kako je pametna gradnja sve više prisutna u celom svetu, ni Srbija ne zaostaje za ovim trendom.

- Internacionalne kompanije kao što je naša teže tome da prate svetske trendove i donose ih u Srbiju. Pametne zgrade pre svega treba da smanje operativne troškove bez smanjenja kvaliteta usluge koja se pruža, kao i da zakupcima ponude dodatne sadržaje i udobnost - kaže naš sagovornik.

Na projektima izgradnje šoping centra Ada Mall i poslovnog kompleksa Green Heart kompanija GTC pokazala je i da poslovne zgrade mogu pronaći inspiraciju u prirodi. Kako kažu, kompanija će nastaviti sa tim trendom i u budućnosti.

- GTC insistira na novitetima i uvek želimo da svojim zakupcima i posetiocima naših objekata, pored funkcionalnosti, obezbedimo i ambijent u kome će uživati. Ljudi kažu da je sreća u malim svakodnevnim stvarima i sigurni smo da svi prepoznaju našu posvećenost ideji da ljudima, koji gotovo ceo dan borave u našim zgradama, obezbedimo prirodan i ugodan prostor. Kratak predah uz kafu na terasi obasjanoj suncem može da ulepša i najteže trenutke. Pored estetskih novina, svaka zgrada kompanije GTC je LEED sertifikovana, što je postalo simbol odgovorne gradnje - ističe Peđa Petronijević.

Kompleks Green Heart
Kompleks Green Heart
Kako navodi, cilj GTC-a su projekti prepoznatljivi po visokom nivou gradnje, a ipak dovoljno fleksibilni, ostavljajući klijentima prostora za sopstveni dizajn enterijera.

- Ključnu stavku u projektovanju i stvaranju takvih objekata predstavljaju odgovornost prema okruženju i upotreba tehnologija zasnovanih na međunarodnim i evropskim standardima, koje imaju za cilj održive zgrade, u isto vreme proizvodeći visok nivo komfora.

U narednom periodu, fokus kompanije GTC biće na završetku započetih projekata, dok dalji planovi zavise, pre svega, od zahteva sa tržišta.

- Ovo tržište već duže vreme pokazuje izuzetan potencijal, te se nadamo da će se i investicione aktivnosti nastaviti istim tempom - zaključuje Peđa Petronijević, direktor kompanije GTC Srbija.Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak